HABERLER GÜNDEM

6 Ekim 2015 Salı

Deniz Kabuğu Şelalesi

  Geçen yıl geri dönüşüm projelerinde sıkça rastladığım boncuk şelalesine alternatif deniz kabuğu şelalesi geliştirdim . Bekarlıktan kalmış ,ona ödenen ücreti kat ve kat kullanımıyla geri ödemiş, ikisi kırılmış dört tanesiyle de epey bi zaman konsol beklemiş fincanlarımı böyle değerlendirmek istedim.
    Evde bazı eşyaların kendine yer bulamadığı zamanlar, o eşyaların gitme vaktidir bence. Bu emektar fincanlar da öyle . Nerede değerlendireceğimi bilemedim Dalyan İztuzu 'ndan topladığımız deniz kabuklarını bu fincanlara şelale yapmaya karar verdim.Yaparken de çok büyük keyf aldım.Umarım sizler de beğenirsiniz.


MALZEMELER

 1adet fincan ve tabağı,
 çatal ,
deniz kabuğu,
beyaz ve pembe inci boncukları,
silikon tabancası
Öncelikle çatalımızı biraz eğelim ve tabağın uç tarafına doğru yapıştıralım.
Sonra çatalın uç kısmını fincanımıza silikon tabancasıyla yapıştıralım. Bu aşama çok önemli .fincanımız dengede duruyor olması gerekiyor.Eğer yapıştırdıktan sonra dengede durmazsa pense yardımıyla çatalı biraz daha eğelim.
İşte eğlence şimdi başlıyor.Fincanımızın iç tarındana başlayarak, çatal da görünmeyecek şekilde deniz kabuklarını  yapıştırmak.


Ben fincanın dışını ve deniz kabuklarının üstün incilerle süsledim.Tamamen sizin hayalinize ve yaratıcılığınıza kalmış bundan sonrası.......




3 yorum:

Bak Bu Harika dedi ki...

çok beğendim süper fikir

barışegeninannesi dedi ki...

teşekkür ederim :)

burcu dedi ki...

Emek kokuyor, ellerinize sağlık.