HABERLER GÜNDEM

30 Ekim 2015 Cuma

''Anlat Blogunu '' Etkinliği

blog keşfi etkinlikleri
      Merhabalar... Bir blog tanışma etkinliği de benden. Daha önce blogger arkadaşlarımın düzenlediği bir kaç etkinliğe katılmıştım.Yeni blog keşiflerinde oldukça etkili oldu.Blog takip sayımı iki katına çıkaran etkinlikler de oldu. Uzun süredir listeme yeni blog ekleyemiyorum ve başka listelere de girmiyorum.  Yani bi durgunluk var sanki blogumda ,canlandırmak gerek diye düşündüm .Bu etkinlik sayesinde yeni yeni bloglar  keşfetmeyi umuyorum.

26 Ekim 2015 Pazartesi

Kolay Açma ( Pastane Açması)

kolay açma tarifi
    Fırından yeni çıkmış sıcacık açmalar....Evinizi saran mis kokusuyla misafirlerinizi ya da okuldan gelmiş bir    çocuğu karşılayan  en güzel süprizlerden olsa gerek. Bu pastane açması tarifi gerçekten çok kolay ve bir o kadar da lezzetli . En büyük sıkıntı burada zaman ....Hamurun mayalanması için biraz sabırlı olmak lazım.

Dolgulu Tırtıklı Kurabiye



  Ege'ye daha önce beslenme için hazırlık yaparken şimdi ,okul değişikliğinden dolayı  okul çıkışları için hazırlık yapıyorum. 3'te evde olan oğluşum arasıra acıktım diyor.Bugün de içi puding dolgulu bu kurabiyelerden yaptım.Her zaman aynı şeyi söylüyorum amam yapımı gerçekten çok kolay.Fazla zamanımızı almıyor.Üstelik dış hamuru bile tek başına oldukça lezzetli , bu lezzete bir de puding dahil olunca çocuklar için daha  cazibeli  hale geliyor.

15 Ekim 2015 Perşembe

kışlık domates -fasulye -menemen

   Hala geç kalınmış değil kışlık domates ,menemen hazırlamak için.Ağustos sonu ve eylülde daha çok yapılsa da halapazarlarda tarla domatesi bulmak mümkün Karınca misali yapalım kışlıklarımızı ...Ben bu postu henüz atamamışken ikinci bi posta kışlık domates daha yaptım.

7 Ekim 2015 Çarşamba

Tırtıl Kurabiye

    Ege 'nin bayıla bayıla yediği benimse kalıbını bulmak için yine çareyi milyoncularda bulduğum tırtıl kurabiyeler var yayın sırasında .... Diyeceksiniz ki yeni mi öğrendin , tabi  ki  yapılmış, fotoğraflanmış yenmiş bitmiş ama hala yayına girememiş bu kurabiyecikler. Kermeslerde ,doğum günü masalarında bolca karşılaşmışsınızdır.Çocukların ilgisini çeken çıtır çıtır tırtıl kurabiyeler....
    

6 Ekim 2015 Salı

Deniz Kabuğu Şelalesi

  Geçen yıl geri dönüşüm projelerinde sıkça rastladığım boncuk şelalesine alternatif deniz kabuğu şelalesi geliştirdim . Bekarlıktan kalmış ,ona ödenen ücreti kat ve kat kullanımıyla geri ödemiş, ikisi kırılmış dört tanesiyle de epey bi zaman konsol beklemiş fincanlarımı böyle değerlendirmek istedim.
    Evde bazı eşyaların kendine yer bulamadığı zamanlar, o eşyaların gitme vaktidir bence. Bu emektar fincanlar da öyle . Nerede değerlendireceğimi bilemedim Dalyan İztuzu 'ndan topladığımız deniz kabuklarını bu fincanlara şelale yapmaya karar verdim.Yaparken de çok büyük keyf aldım.Umarım sizler de beğenirsiniz.

Lorlu Kurabiye


   Hiç de aklımda lorlu kurabiye yapmak yoktu.Taa ki peynir alırken peynircinin " Lorum da çok güzel, lorlu kurabiyeyi bu lordan yapıyorlar." dediği ana kadar .İnternette sıkça karşılaştığım  bir tarifti bu, madem tarif beni yap diyor ben de yapmam mı? Peynir yemeyen çocuklar için ideal. İçinde ne olduğunu kesinlikle anlamayacaktır .Üstelik en çok kalsiyumlusundan.