HABERLER GÜNDEM

26 Ekim 2015 Pazartesi

Kolay Açma ( Pastane Açması)

kolay açma tarifi
    Fırından yeni çıkmış sıcacık açmalar....Evinizi saran mis kokusuyla misafirlerinizi ya da okuldan gelmiş bir    çocuğu karşılayan  en güzel süprizlerden olsa gerek. Bu pastane açması tarifi gerçekten çok kolay ve bir o kadar da lezzetli . En büyük sıkıntı burada zaman ....Hamurun mayalanması için biraz sabırlı olmak lazım.


MALZEMELER:

 1 yemek kaşığı kuru maya,
 4 yemek kaşığı şeker,
1su bardağı ılık su
 maya bu malzemelerle biraz kabartılır ,üzerine

 1 tatlı kaşığı tuz,
1 su bardağı sıvı yağ,
yarım su bardağı su  ve un eklenir.

hamurun içine sürmek için oda sıcaklığında 50 gr tereyağı
üstüne sürmek için yumurta sarısı ,susam,çörekotu

 Çok yumuşak elimizi çok bastırararak yoğurduğumuzda ele yapışan bir hamur elde edilir.Üzeri kapatılarak bir sofra bezine sarılır ve en az 1,5 saat hamurun kabarması beklenir.Hamurun yüksekliği en az ilk halinin iki katına çıkmalı. Ortam sıcak ise çabuk kabaracaktır.

     Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınır , açılır. İçine  bir çay kaşığı  tereyağı sürülür ,hamur rulo yapılır.İki ucundan tutularak birbirine ters tarafa doğru sarılarak uçlar birleştirilir. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.  Tepside de biraz mayalandırılıp yumurta sarısı ve susam ,çörekotu atılarak 180   dereceli fırında üzeri kızarana  kadar pişirilir. Vaktiniz yoksa hemen de fırına verebilirsiniz açmalarınızı. Sonrası size kalmış ister peynir , domatesle isterseniz de sadece  çayla  tüketebilirsiniz.
açmaya nasıl şekil verilir?
açmaya şekil nasıl verilir resimli
kolay açma tarifi resimli


   Ertesi güne kalan  pastane açmalarınızı, içine bir parça kaşar peyniri koyarak tost makinesinde ısıtarak tüketebilirsiniz.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhabalar, pastane açmanız çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

barışegeninannesi dedi ki...

Çook teşekkür ederim ...