Sayfalar

13 Aralık 2012 Perşembe

ÇÖREKOTLU KURABİYE




Kurabiye yapmak , kurabiye yemek benim için büyük bir keyif.Adı bile kulağa hoş geliyor. KURABİYE :)) Bu sebebledir ki farklı tarifler denemeyi çok severim.Bu tarifte  öyle,  İlk yediğim an vuruldum. Çerez gibi ağızda hemen dağılıyor.Tatlı kurabiye mi desem tuzlu kurabiye mi ? Anlamak için bi tane daha yiyorum...Olmadı ...Bi tane daha  , bi tane daha......

      Yani  lezzetinin  tarifi  zor, denemenizi şiddetle tavsiye ettiğim bir kurabiye .Hem yapımı çok kolay hem çok bereketli.Hamurundan  2 tane fırın  tepsisi çıkıyor.Üstelik kolay kolay bayatlamıyor.
     Ben çörekotunu  çok severim. Tuzlu hamurişlerimde de bol bol kullanırım . Mutfağımda severek kullandığım çörekotunun faydalarını bilmek beni mutlu ediyor doğrusu.Biraz da sizlere bahsedeyim.

     ÇÖREKOTUNUN FAYDALARI:

     *Mikrop ,virüs ve mantarlara karşı etkili bir savunma aracıdır.
     *İfraz  boşaltıcı ve solunum borusunu genişleticidir.
     *Kan şekerini düşürür.  
     *İdrar söktürücü özelliğiyle safrayı rahatlatır.
     *Vücuttaki zehrin atılmasını sağlar.
     *Hazmı kolaylaştırır.
     *Hormon sistemini ve ruh halini güçlendirir.
    
       Durum böyle iken çörekotu  tüketmenin yolları aranmalı değil mi? Tabi her şeyden  yeteri kadar yenmesi gerektiğini de unutmayalım. Gelelim  tarife...


    Malzemeler:


250 g  oda sıcaklığında  yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
1,5  tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı un
1/2 çay bardağıçörekotu
1 yumurta akı (sarısı üstüne)
1 çorba kaşığı sirke
kabartma tozu

    Yapılışı: Margarin,şeker  iyice yumuşatılır. Diğer malzemelerde konarak  yumuşak bir hamur elde edilir.Ununa dikkat edin lütfen .Unun hepsini birden koymayın . Hamurun kıvamına göre ayarlayın.
     Yaptığımız hamurdan başparmak kalınlığında  rulolar yapalım. Tepsinin enine uzattığımız rulolarımız üstünden parmakla bastıralım.Yumurta sarısını sürelim.


Sonra bu ruloları verev verev (baklava dilimi gibi) keselim.160-170 derece fırnda üzeri kızarana kadar pişirelim.Kestikten sonra endişelenmenize gerek yok pişerken yapışmıyor.
İşte bu kadar ... Şekil vermekle uğraşmadığınız için çabuk oluyor.
AFİYETLER OLSUN:))

3 yorum:

  1. ben ve 8 yaşındaki kızım içinde durum aynı..:)
    birlikte bayılırız kurabiye yapmaya.:)
    ellerinize sağlık..
    takipçinizim,arzularsanız bende beklerim sayfama....
    sevgilerimle....:)

    YanıtlaSil
  2. onların ellerinin değdiği her şey daha lezzetli oluyor sanki:))
    ben de takibime aldım sizi ....

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli. Yaptığınız tariflerle ilgili yorumlarınızı yazarsanız çok memnun olurum. Google plus üyesi olmayan ziyaretçiler Anonim veya Adsız seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler.Lütfen isim belirtiniz TEŞEKKÜRLER :)