İlk görev yaptığım küçücük ilçede okul ve ev arasında gidip gelmekten başka bir alternatifimiz yoktu.Daha yaşadığımız yere , öğrencilikten yeni çıkmış olmamıza rağmen ,senelerdir öğretmenlik yapıyormuş gibi davranmaya alışamamışken kendimizi altın günlerinde bulduk:) İçinde bulunduğunuz durum tam anlamıyla üstümüze iki üç beden büyük elbise giymek gibiydi....Çoğul konuşuyorum çünkü bir de ev arkadaşım vardı .İşte o zamanlardan kalma tarifler var hala elimde...On üç sene olmuş aslında ...Hala severek yapıyor,yiyor,ve ikram ediyorum.Şimdi paylaşacağım tatlının tarifini aldığım öğretmen arkadaşın da tatlının da adını hatırlamıyorum. Islak kek (tatlı) diye yazmışım tarif defterime :) Neyse biz lezzete bakalım:)
Yapılışı:
3 yumurta,
1 su bardağı şeker,
1,5 su bardağı un ,
kabartma tozu ,vanilya
Şerbeti:
3 su bardağı su, 2,5 su bardağı şeker 1-2 dakika kaynatılır.1-2 damla limon suyu damlatılır soğumaya bırakılır.
Yumurta şekerle çırpılır ,un,kabartma tozu ve vanilya eklenerek hamur hazırlanır.Yuvarlak borcam tepsi yağlanır ve kek hamuru tepsiye dökülür.Malzemeden de anlaşılabileceği gibi hamur borcamın tabanını ancak örtüyor.160'-170 ' fırında üstü pembeleşene kadar pişirilir.
Kek ılık şerbet soğuk olacak şekilde, şerbeti dökülür.Bu işleme bayılıyorum.Kekin iyice soğuduğundan emin olunca üzerine çikolatalı puding yapılır ve dökülür.Sıcak yaz günleri için vazgeçilmez bir tatlıdır...
Afiyet olsun!!
Teşekkür cok güzel oldu😀
YanıtlaSil