Sayfalar

10 Aralık 2012 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI PIRASA



Daha önce de  bahsetmiştim  kış  sebzelerinden.Marmaris' te yağmurların ara vermediği  şu günlerde bugün   ''Evet kış kendisini hissettirmeye başladı.''  diye düşündüm. Bizim evde de yine  bir kış   sebzesi pişti . Neyse ki pırasa yemeğine itiraz eden yok:)  
                                                                                 
MALZEMELER:     
 

1kg  pırasa
1 tane kuru soğan
2 tane havuç
2/3  çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
limon
YAPILIŞI
Yassı bir tencereye zeytinyağı konur.Yağı bir miktar fazla olursa daha güzel olur. Soğanlar  küp küp doğranıp zeytinyağında  bir kaç kez çevrildikten sonra  küp küp doğranmış  havuçlarla  kavrulur. Yıkanıp 3 -4 cm boyunda kesilen pırasalar tencereye konur  , bir kaç kez karıştırılıp biraz kavrulur. Soğuk suda yıkanan pirinçler atılır , bir  buçuk çay bardağı sıcak su ilave edilir.Şekeri ve tuzu ilave edip yavaşça karıştırılır ve kısık ateşte pişirilir.  
 
Pırasa pişerken çok karıştırırsanız ezilir ve hoş bi görüntüsü olmaz.Pişmeye yakın limon sıkılır ve  pirinçlerin dibe yapışmaması için   nazikçe karıştırılır .                                                     
Biraz dinlendikten sonra servise hazırdır. 

Bu arada  resmin arkadaki tuzluklar canım arkadaşım Bengi 'nin hediyesi.Tekrar teşekkür ederim arkadaşım .Masama koydum böylece seni hatırlamadığım gün yok:)) en kısa zamanda göşürüz umuduyla:))    
 
AFİYETOLSUN
              
 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                    
                                                                                                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli. Yaptığınız tariflerle ilgili yorumlarınızı yazarsanız çok memnun olurum. Google plus üyesi olmayan ziyaretçiler Anonim veya Adsız seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler.Lütfen isim belirtiniz TEŞEKKÜRLER :)