İşte bir ramazan vazgeçilmezi daha hoşaf....Aslında bu kadar taze meyvenin olduğu bir dönem komposto yapmak vardı ama ben hoşafla başlamak istedim.
Malzemeler:
1 su bardağı kayısı ( gün kurusu),
2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm,
1 su bardağı beyaz dut kurusu,
1/2 su bardağı kuru badem,
2,5 -3 su bardağı toz şeker
bir tane limon tuzu
Yapılışı:
Kuru meyveler ayrı ayrı kaplarda yarım saat soğuk suda bekletilerek, kururken üzerinde kalan tozlardan kumlardan arındırılırlar. Geniş bir tencerede 10 su bardağı su kaynamaya bırakılır.Kaynayan suya ortadan ikiye kesilmiş kayısılar atılır. 5 dakika kaynadıktan sonra üzümler eklenir .5 dakika sonrada dutlar atılır. Meyveler suyun üstüne çıkmaya başlayınca şeker ilave edilir.Şekeri kendi damak tadımıza göre ayarlayarak konrollü bir şekilde atarak kendimize göre ayarlayalım .Şekeri de kendimize göre ayarladıktan sonra 1 parça limon tuzu (olmasa da olur) ekleyip karıştıralım .
Bademleri sıcak su dolu bir kapta 5 -6 dakika bekletelim.Suyu soğutmadan bademleri kabuklarından ayıralım .Yanmaz tavada kavuralım.
Kaselere paylaştırdığımız soğuk hoşafın üstünü, kavrulmuş bademlerle süsleyelim.AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli. Yaptığınız tariflerle ilgili yorumlarınızı yazarsanız çok memnun olurum. Google plus üyesi olmayan ziyaretçiler Anonim veya Adsız seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler.Lütfen isim belirtiniz TEŞEKKÜRLER :)