Sayfalar

16 Ocak 2014 Perşembe

ALMAN PASTASI

    Yumuşacıkbir pasta .Yapımı da kolay , yemesi de...

MALZEMELER:

3 yumurta ,
3 kahve fincanı şeker,
4 kahve fincanı  un,

1 kahve fincanı su,
2 çorba kabuğu limon kabuğu rendesi,
kabartma  tozu,

 KREMASI İÇİN:

2 su bardağı süt,
3 çorba kaşığı un,
3 çorba kaşığı şeker,
1 yumurta,
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi,

üzeri için pudra şekeri

YAPILIŞI:

Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Su  ,un ,kabartma  tozu ilave edilerek iyice çırpılır. liomon kabuğu da ilave edilerek  yağlanmış  kek kalıbına dökülür. 160 - 170  derece de 30 -35  dakika pişirilir.

Kreması için malzemeler bir tencerede karıştırılarak pişirilir. Biraz ılınca mikserle  5-6 dakika çırpılır.Hem kremamız akışkan bir kıvam alacak hem de  kremadaki topaklanmalar kaybolacak.

Kek  piştikten sonra soğuyunca ,ortadan ikiye kesilir.Arasına krema sürülür.üzerine pudra şekeri serpilir .

2 yorum:

  1. Fotoğrafları çok beğendim. Pasta harika görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli. Yaptığınız tariflerle ilgili yorumlarınızı yazarsanız çok memnun olurum. Google plus üyesi olmayan ziyaretçiler Anonim veya Adsız seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler.Lütfen isim belirtiniz TEŞEKKÜRLER :)