Seneler önce sıkça yaptığım,uzunca zamandır yapmadığım bir börek yalancı su böreği.Hem de gerçeğini aratmaycak türden. Makarna yufka ikili kulağa pek hoş gelmese de lezzette uyumu bir harika . İster sıcak yerken ister soğuk yerken tereyağıyla bütünleşip boğazınızdan kayıp gidiyor adeta.
En güzel tarafı da yapımı çok kolay olmasının yanı sıra ,bir gece önceden yapıp dolapta dinlendirebilir, misafiriniz gelmeden bir saat önce pişirip sıcak sıcak sunum yapabilirsiniz.
MALZEMELER:
2 adet yufka,
yarım paketten biraz fazla fiyonk makarna,
1,5 kaşık tereyağı
İÇ HARCI:
beyaz peynir ( dilerseniz biraz tulum peyniri),
lor ya da çökelek,
maydanoz,
SOSU:
2 yumurta,
1 su bardağı süt,
1/ 2 su bardağı sıvıyağ,
YAPILIŞI:
Makarna bol suda haşlanır.Ocağın altı kapanınca tencereye 2 su bardağı musluk suyu konarak makarnaların yapışması önlenir. Biraz bekledikten sonra süzülür ve tencerede tereyağ ile bir iki defa çevrilir.
İç harç hazırlanır. Makarna ile karıştırılır.
Sosu hazırlanır.Bir çay bardağı ayrılır.
Dikdörtgen borcamın dibi tereyağ ile yağlanırYufkanın biri borcama kenarları dışarıda kalacak şekilde serilir . Makarnanın ve sosun yarısı tepsiye döşenir . Kenarlardaki yufkalar katlanır . Aynı işem diğer yufka ile de tekrarlanır . Tepsi boyuna olacak şekilde iki boy kesilir ve kalan sos dökülür .Üzeri streç filmle kapatılarak 1-2 saat veya bir gece önceden bekletilirse daha güzel olur. Misafirden gelmeden bir gece önceden hazırlamak size zaman kazandıracaktır. Böreği bekletmeden de yapabilirsiniz.
180 derecede üzeri kızarana dek pişirilir.Yapım aşaması diğer böreklere göre daha çabuk oluyor.
Diğer börek çeşitleri için linki tıklayabilirsiniz.
http://evimizinmarifetleri.blogspot.com.tr/search/label/b%C3%B6rek
Yayınlarımı takip etmek için facebook adresimi beğen yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlarınız benim için çok değerli. Yaptığınız tariflerle ilgili yorumlarınızı yazarsanız çok memnun olurum. Google plus üyesi olmayan ziyaretçiler Anonim veya Adsız seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler.Lütfen isim belirtiniz TEŞEKKÜRLER :)