İşten güçten bazen de gezmeden dolayı öğün atladığımız zamanlarda özellikle hafta sonları geç yapılan kahvaltıdan sonra öğle ile akşam arasında acıkılan zamanlarda yapılır bu tür yiyecekler bizde.Keyifle de yenir.Bu da böyle zamanlarda yapılmış bir sosyete mantısı .
MALZEMELER:
2 adet yufka,
yarım çay bardağı su,
yarım çay bardağı sıvı yağ,
İÇ HARCI
1 adet soğan , biraz sıvı yağ,
250 gram kıyma,
bir tatlı kaşığı toz kırmızı biber,
bir tatlı kaşığı salça,
3-4 dal maydanoz,
karabiber, tuz
ÜSTÜNE
Sarımsaklı yoğurt
sıvıyağ veya tereyağ üzerine pul biber
YAPILIŞI:
Önce iç harcımızı hazırlayalım.Biraz sıvı yağda soğan pembeleştirilir üzerine kıyma eklenir, kokusu çıkana kadar kavrulur. Önce toz biber atılarak karıştırılır sonra salça ,karabiber tuz eklenir karıştırılır.Maydanoz da ilave edilir soğumaya bırakılır.
Yufka dört eşit parçaya ayrılır.Parçaya sıvıyağ ,su karışımından sürülür.Üzerine resimdeki gibi iç harç serilir.
Geniş tarafından rulo yapılarak sarılır. Silindir şeklini verdiğimiz
yufka içine sarılır ucu sıvı yardımıyla yapıştırılır ve tepsiye dizilir.
Bu şekilde diğer 7 parçada yapılır.Üzerine kalan sıvıdan sürülür 170 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirilir.Üstüne sarımsaklı yoğurt ve pulbiber ile servis edilir.
Diğer börek çeşitlerini görmek için buraya,
resimdeki mercimekli köfte için buraya,
güncel yayınlarımı takip etmek için facebook adresime konuk olabilirsiniz.
mantının her türlüsü çok güzel buda nefis olmuş canım eline sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim Kardelen Hanım gerçekten nefis oldu:)
YanıtlaSil