Bu ikinci deneme aslında . İlkinde sufle kaplarımız yoktu sütlaç güveç kaplarında yaptık bizde . O da oldu . Hem de şahane oldu.Sonra Migros'ta gezerken bu kağıt kek kalıplarını gördüm.Renk ve desenleri mevcut ama bana en çok bu modeli sıcak geldi.
Gelelim tarife, o kadar kolay ki gerçekten 10 dakika hazırlık 10 dakika pişme süresi derken 20 dakikada elinde sufleni yiyor oluyorsun.
MALZEMELER:
80 gr bitter çikolata ( Bu konuda nestleyi tek geçerim.)
50 gr tereyağ,
1/2 su bardağı un,
3 yumurta ,
1/2 su bardağı şeker,
YAPILIŞI
Tereyağ yanmaz tavada eritilirken içine bitter çikolata eklenir.(İsterseniz yarısını sütlü çikolatadan da koyabilirsiniz) Sürekli karıştırılarak çikolata eritilir.Bu işlem çok kısa sürüyor.Keza havaların ısınması ile yağ ve çikolata tavaya koymadan kendinden geçmişti.Un da ilave edilerer karıştırılır.Karıştırma esnasında ocağın altı kapatılır. Siz bu işlemi yaparken yanınızda minik bir şef varsa ve yumurta ile şekeri kabarana kadar çırpmışsa işiniz daha kolay.Hazırladığınız çikolatayı yumurta karışımına ekleyip tek renk olana kadar mikserle çırpmaya devam edilir.Tereyağıyla yağlanmış kalıplara eşit olarak paylaştırılır. 220 derece önceden ısıtılmış fırında 8 dakika pişirilir.
Suflemiz hazır ister sıcak,ister soğuk tüketin ....Dilerseniz biraz soğuduktan sonra suflenizi ters çevirip de servis edebilirsiniz
Harika görünüyor. Mutlaka deniycem. İnşallah yapabilirim.
YanıtlaSilEminim yaparsın.gerçekten çok kolay:) Şimdiden kolay gelsin
YanıtlaSilsufle harika görünüyor mutlaka denemek istiyorum elinize sağlık
YanıtlaSilsufleye bayılırım. güzel bir tarih olmuş. ellerine sağlık. blogunu takibe aldım bana da beklerim:)
YanıtlaSil