En kolay kabak kuruyor dertsiz ,tasasız.Çürümeden akmadan kokmadan.Tepsiyi dolduruyorsun hemencecik suyunu çekip küçülüveriyor ,oluyor sana tıkır tıkır ..
Kabaklarımızı yıkadık yuvarlak yuvarlak dilimledik güneşe koyduk .En fazla iki gün içinde tıkır tıkır kurudular.
Biberleri aralıklı olarak ipe dizdik ve öyle astık.Marmaris'te bu iş biraz zor .Yanyana dizince çürümeler oluyor.Kabak kadar kolay kurumuyor.Sabırla bekledik onlarda tıkırdamaya başlaynca buzdolabı poşetinde buzdolabındaki yerini aldı.
Dolmalık biberlerimiz de aynı yöntemle kurudular.
Patlıcanları dilediğiniz gibi dilimleyebilirsiniz .Bu sebze de hemen suyunu uçuruverip çabuk kuruyan bir türden .Onun yeri de diğer kuruların yanı....
Gaza gelen oğlum ''Anne elma da kurutalmım mı?'' dedi bilip bilmeden ve kaptığı gibi elmanın birini balkona götürdü . Onun bu hevesini kırmamak adına bir kaç tane elma bile kuruttuk.
Marmaris son günlerde alev alev yansa da biliyoruz ki bahçe sebzeleri bitecek ve kış gelecek işte o zaman bu nefis kurutmalıkları gönül rahatlığıyla yiyeceğiz.
sevgili barış egenin annesi keyifle okudum oglunuzla sebze kurutma serüveninizi çok şekersiniz..Bu arada keyifle yazdıgını bu guzel blogunuza size ozel şık bir tasarım isterseniz bana ulaşın lutfen @gul_tasarimm
YanıtlaSilNe güzel olmuş, güle güle yiyin
YanıtlaSilteşekkür ederim gulmutfağım.bu aralar bloguma fazla zaman ayıramıyorum ama farklı bir tasarım istersem tabi ki sizden destek alırım :)
YanıtlaSilteşekkür ederim kübra kübra :)
YanıtlaSil