Sayfalar

26 Şubat 2015 Perşembe

ÜÇ MALZEMELİ UN KURABİYESİ

 
 
Doğum iznimin bitmesi , iki çocuk evde büyük bir mücadelenin içerisindeyken bloguma zaman ayıramıyorum.Hiç sevmediğim bir şey bahanelerin arkasına sığınıp da mazeret belirtmek....Hele ''Sen daha dur hele bi iki çocuk olsun kendine zaman ayıramıyacaksın'' diyenlere inat her şeye yetişmeye çalışıyorum. Bu
arada ihmal ettıklerim arasında blogum maalesef .Ne yazık ki belli bir düzen tutturamadım.Bazen günlerce yayın yapamazken bazen de üst üste yayın yapıyorum. Güney 'im bir yaşını bu ay doldurdu.Ama hala gece uykularımız düzene girmedi. Bu konuda varsa tecrübeleriniz yorumlarınızı bekliyorum. İşte yapıp da yayın yapamadıklarımdan bu nefis kurabiyeler de.  Başlama bitiş yarım saatte bitiyor.Eeee zamana ihtiyacımız var öyle değil mi :) Tam anlamıyla pastanedeki un kurabiyeri gibi, arkadaşlarınız size inanmayacaklardır yani :)


MALZEMELER: 

Bir poşet toz krem şanti ( bir kutuda iki tane çıkıyor bir tanesi),
1 su bardağı sıvı yağ,
3 su bardağı un
 üstüne pudra şekeri

YAPILIŞI

Malzemeler karıştırılır.Yoğurulan hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır ve çatalla üzerinden bastırılır. 170 derece de 10 -15 dakika pişirilir.Kurabiyelerimiz beyaz olacak .Eğer fırında fazla tutarsak sert olurlar. Pişince üzerine pudra şekeri serpilir.Siz sormadan söyleyeyim kabartma tozu yook :) Hadi bakalım sıra sizde .....



4 yorum:

  1. kesinlikle deneyeceklerimin arasında google + da paylaştım ...eline emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Paylaşım için teşekkürler...umarım beğenirsiniz ...

    YanıtlaSil
  3. Olur mu olmaz mı, eksik malzeme mi yazdı acaba bilmem ki diye diye yaptım misafirlerime bu kurabiyeyi. Ve gercekten çok güzel oldu. Favori, hani elimin altında duran tariflerim arasına giriverdi kendisi. Teşekkür teşekkür teşekkür sana....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım tam da anlattığın gibi şüphelerle yaklaşılan ama yapması pişmesi yarım saati bulan pratik ve bir o kadar da lezzetli bir kurabiye.eminim senin ellerinde daha bi lezzetli olmuştur.Ellerine sağlık, afiyet olsun...

      Sil

Yorumlarınız benim için çok değerli. Yaptığınız tariflerle ilgili yorumlarınızı yazarsanız çok memnun olurum. Google plus üyesi olmayan ziyaretçiler Anonim veya Adsız seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler.Lütfen isim belirtiniz TEŞEKKÜRLER :)