Sayfalar

6 Ekim 2015 Salı

Lorlu Kurabiye


   Hiç de aklımda lorlu kurabiye yapmak yoktu.Taa ki peynir alırken peynircinin " Lorum da çok güzel, lorlu kurabiyeyi bu lordan yapıyorlar." dediği ana kadar .İnternette sıkça karşılaştığım  bir tarifti bu, madem tarif beni yap diyor ben de yapmam mı? Peynir yemeyen çocuklar için ideal. İçinde ne olduğunu kesinlikle anlamayacaktır .Üstelik en çok kalsiyumlusundan.


MALZEMELER:

1 paket margarin,
2 yumurta,
2 su bardağı lor peyniri,
1 ,5 su bardağı şeker  ,
kabartma tozu ,
vanilya,
aldığı kadar un

YAPILIŞI

      Oda sıcaklığındaki margarin , yumurta , şeker güzelce karıştırılır. Diğer  malzemelerde eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.İçerisindeki lordan dolayı yumuşak bir hamur oluyor hafiften elinize yapışabilir .Yağlı kağıt serili tepsilere ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp sıralanır.Üzeri pembeleşene kadar 170 dereceli fırında pişirilir.
       AFİYET OLSUN........


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli. Yaptığınız tariflerle ilgili yorumlarınızı yazarsanız çok memnun olurum. Google plus üyesi olmayan ziyaretçiler Anonim veya Adsız seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler.Lütfen isim belirtiniz TEŞEKKÜRLER :)