Ne zaman yesem ,bayılarak yediğim bir pastadır ağlayan pasta . O görüntüsünün ağırlığına bakmayın ,bir o kadar hafif ve serinletici. Belki yapması emekli gibi görünsede kek yapımındaki kolaylığı size soslarını hazırlamanızda zaman bırakıyor.
Şık görünümüyle misafirlerinize sunarken gurur duyacağınız pastamızın tarifine gelince...
MALZEMELER
3 yumurta,
1 su bardağı şeker,
2 yemek kaşığı süt,
1 yemek kaşığı sıvı yağ,
1,5 su bardağı un,
3çorba kaşığı kakao
kabartma tozu - vanilya
Keki ıslatmak için 2 su bardağı süt
Üstüne
Bir poşet krem şanti ,
çikolata sosu
Yumurta ve şeker çırpılır diğer malzemeler de eklenerek kek hamuru hazırlanır.Ununu kontrollü koyarsak kek hamurumuzu çok sert olmayan akışkan bir kıvamda olmasına dikkat etmiş oluruz.Kekimizi 170 derecede 35-40 dakikada pişirdikten sonra beş dakika dinlendirip soğuk sütümüzü döküyoruz.Kekimizi yaparken krem şantimizi ve sosumuzu hazırlamak bize zaman kazandıracaktır.Kekimiz soğuduktan sonra ,krem şantiyi ve çikolata sosunu dökelim. Ağlayan pastamızı soğuması için dolaba koyabiliriz. Bir kaç saat dinlendikten sonra servise çıkarabiliriz.
Enfes bir pastaya benziyor, teşekkürler :)
YanıtlaSilElinize sağlık, denemeyi çok isterim :)
YanıtlaSilblogunuz harika,takipteyim bana da beklerim!
YanıtlaSilsevgiler:)