Sayfalar

26 Mart 2013 Salı

YILDIZ ŞEHRİYE PİLAVI



  Keyifle yapıp yediğimiz bir yemekte şehriye pilavı.Ana yemeğin yanında karbonhidratlı bir yemek tüketen  ailelerdeniz. Hal böyle olunca bu yemekleri çeşitlendirmek lazım.Amacım biraz da Ege'nin ilgisini masada uzun tutabilmek :( Şehriyelerin şekli hatrına oyalanıyor biraz masada....


MALZEMELER:
kırmızı et
kırmızı ve yeşil biber
1,5 su bardağı şehriye
1 çorba kaşığı  salça
tereyağ-sıvıyağ
tuz
YAPILIŞI:
   Kımızı et veya tavuk eti de olabilir tavada sotelenir.Biberler de sotelenir.Ayrı bir tencere de tereyağ ve sıvı yağ karıştırılıp şehriyeler kavrulur.bu arada sık sık karıştırmanız gerekir.Şehriyeler pembeleşince etler ,biberler ve salça eklenerek karıştırılr.3 su bardağına yakın su ilave edilir ,tuzu eklenir.Kaynayınca altı kısılır,suyu çekince kapatılır.
     Yapımı çok kolay ve çocukların ilgisini çekebilecek bir yemek....
                                            KOLAY  GELSİN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli. Yaptığınız tariflerle ilgili yorumlarınızı yazarsanız çok memnun olurum. Google plus üyesi olmayan ziyaretçiler Anonim veya Adsız seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler.Lütfen isim belirtiniz TEŞEKKÜRLER :)