Defalarca denenmiş, her seferinde keyifle yenmiş ,ikram edilmiş, evde bulunan malzemelerle yapılmış ve yapımı da bir o kadar kolay tariflerimi ve keçe çalışmalarımı paylaşmak istedim sizlerle...
HABERLER GÜNDEM
26 Mart 2013 Salı
YILDIZ ŞEHRİYE PİLAVI
Keyifle yapıp yediğimiz bir yemekte şehriye pilavı.Ana yemeğin yanında karbonhidratlı bir yemek tüketen ailelerdeniz. Hal böyle olunca bu yemekleri çeşitlendirmek lazım.Amacım biraz da Ege'nin ilgisini masada uzun tutabilmek :( Şehriyelerin şekli hatrına oyalanıyor biraz masada....
MALZEMELER:
kırmızı et
kırmızı ve yeşil biber
1,5 su bardağı şehriye
1 çorba kaşığı salça
tereyağ-sıvıyağ
tuz
YAPILIŞI:
Kımızı et veya tavuk eti de olabilir tavada sotelenir.Biberler de sotelenir.Ayrı bir tencere de tereyağ ve sıvı yağ karıştırılıp şehriyeler kavrulur.bu arada sık sık karıştırmanız gerekir.Şehriyeler pembeleşince etler ,biberler ve salça eklenerek karıştırılr.3 su bardağına yakın su ilave edilir ,tuzu eklenir.Kaynayınca altı kısılır,suyu çekince kapatılır.
Yapımı çok kolay ve çocukların ilgisini çekebilecek bir yemek....
KOLAY GELSİN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder