Yaz mevsiminde kızartmanın tadına da doyum olmuyor doğrusu.Çok sık yapmasak da arasıra akşam yemeklerimizi süslüyor karışık kızartma.Uzun zaman olmuş yapmamışız ki karnım doyduğu halde gözüm doymamıştı.
İşte patlıcanı da galeta unu ile kızartıp karışık kızartmanın içindeki yerine koydum.
MALZEMELER:
Defalarca denenmiş, her seferinde keyifle yenmiş ,ikram edilmiş, evde bulunan malzemelerle yapılmış ve yapımı da bir o kadar kolay tariflerimi ve keçe çalışmalarımı paylaşmak istedim sizlerle...
HABERLER GÜNDEM
31 Ağustos 2013 Cumartesi
27 Ağustos 2013 Salı
GALETA UNU YAPIMI
Özellikle yaz mevsiminde ekmek çabuk bozuluyor.Hele bizim gibi çok ekmek tüketilmeyen bir ev ise ekmek daha çok israf oluyor. Yemek atmak da kötü ama ekmek atmak benim hiç hoşuma gitmez. Ben de galeta unu yaparak ekmek israfını önlemeye çalışıyorum.Hem kendi yaptığım galeta ununu içe sinesi kullanıyorum ,hem de satın alınanlardan çok bereketli oluyor. 7-8 senedir bu yöntemi kullanıyorum.
Galeta ununu ne mi yapıyorum.Özellikle kışın kullanıyorum.Havuç, karnabar ve balık kızartırken süper
26 Ağustos 2013 Pazartesi
EVDE KUMPİR
Çaresizlik ....İnsana her şeyi yaptırabiliyor.Eğer oturduğumuz yerde güzel kumpir yapan bir yer yoksa ve canınız müthiiiiş kumpir çekiyorsa yapacak tek bir şey kalıyor.El elde baş başta karı koca çocuk mutfağa girip kumpir yapmak kalıyor .Biz de öyle yaptık.
Kumpir yapmak için aldığımız 3 tane büyük patatesi 200 derecelik fırında
25 Ağustos 2013 Pazar
CİVCİVLİ PATATES PÜRESİ
23 Ağustos 2013 Cuma
OĞLUMUN ELLERİNDEN PEMBE DOMUZCUK VE RENKLİ BALIK
Anasınıfında ve kreşte yapılan faaliyetler çok yaratıcı oluyor kesinlikle .Bayılıyorum bu çalışmalara.Hele artık malzeme değerlendirme konusunda tam bir öğütücü anasınıfları.Her şey değerlendiriliyor.Çocuklarımızın da yaratıcılığı gelişiyor bu sayede.Ege eline aldığı herhangi bir artık malzeme üzerine bunu şöyle yapabilirim böyle yapabilirim diye yorum yürütüyor.Bazen ben bile şaşırıyorum açıkçası fikirlerine.
22 Ağustos 2013 Perşembe
KIŞ HAZIRLIKLARIM - 1 ERİK PESTİLİ
Bu yaz kendimi aştım.Yeni deneyimler peşindeyim. Sebze kurutmanın yanında bir de pestil denedim . Fena da olmadı sanki.Ev ahalisinden olumlu onay alındı.Özellikle Ege'nin sevmesi pestil yapmanın devamlılığını sağlayacak bende.Her seferinde "anne bana tesbih verir misin ?" dese de tadını sevdiyse adını da öğrenecektir elbette:))
Yapımı çok kolay ve zahmetsizmiş aslında .En azından bendeki tarif öyle.
MALZEMELER:
1 kg kırmızı erik,
3 su bardağı şeker,
1\2 limon suyu
SÜTLÜ MERCİMEK ÇORBASI
Merhabalar uzunca süren tembellikten sonra nihayet biriktirdiklerimi yayınlamak için oturabildim.Aslında bi aralar Mirzacığımın yanına gittiğimiçin yazamadım.Ama döndükten sonra yazı yazmak için toparlanabilmem uzun sürdü.Bunun adı tembellik olsa gerek.günlerdir kafamda yapacağım yayınları yazacağım yazıları kuruyorum ama eyleme ancak dökebildim:))
Neyse çok güzel bir çorba tarifim daha var denemekisteyenler için ...Tarif:
MALZEMELER:
1,5 su bardağı kırmızı mercimek,
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)