Merhabalar ...Pazar kahvaltısı için geç kaldım ama belki 5 çayına yapmak istersinizYapımı çok kolay malzemesi az ama çok lezzetli bir tava böreği . Kalan 2 yufkayı değerlendirmek için lezzetli bir fırsat bence . Resimlerle anlatmaya çalışacağım umarım anlaşılır olur.
MALZEMELER:
2 yufka,
1/2 su bardağı soda,
1/2 su bardağı süt ,
2 yumurta,
1/3 su bardağı sıvı yağ
tereyağ
YAPILIŞI:
Soda,süt ,yumurta,sıvıyağ karıştırılır.İstediğiniziç malzemeyi hazırlayın.Büyük tavanın altını elinize aldığınız tereyağ parçasını gezdirin ,tereyağdan bıçakla küçük küçük parçalar kesip atın.Bu böreğimizin nar gibi kızrmasını sağlayacak.Biraz da sıvı yağ sürelim.Yufkadan elimizle parçalar koparalım ve tavanın altına bir kat serelim.Bundan sonraki katları hazırladığımız karışıma batırarak yapalım.Üç kat döşedikten sonra hazırladığımız iç malzemenin yarısını dökelim .İki kat daha döşedikten sonra kalan malzemeyi de ekleyelim ,kalan yufkayla böreğin üstünü kapatalım.
Büyük ocağın en kısık ayarına koyalım .Dikkat edelim ocağınız kısıkta bile harlı yanıyorsa ocağı kapatıyormuş gibi yaparak kısabilirsiniz.Tavanın kapağını da kapatalım arada sırada sallayarak böreğin her tarafının eşit kızarmasını sağlayalım.Altının kızarıp kızarmağına spatula yardımıyla bakalım.Kızarınca tavanızın kapağı düz ise onunla, değil ise benimki gibi bir tepsi yadımıyla böreği tavadan çevirelim.
Tepsim belli olmuyor ama dikkatli bakarsanız cam bir tepsi var.Böreğimizin kızaran tarafı. Şimdi tavamızı yeniden tereyağ ve sıvıyağla yağlayıp ,Yağı biraz ısıttıktan sonra böreğimizi kızarmayan tarafını tavaya bırakıp , kapağı kapatalım.Şimdi böreğimizin kabardığını göreceksiniz.Bu taraf daha kısa sürede kızarıyor yine sallayarak kızartalım.Altı kızardıktan sonra sıcağı çıkana kadar tavada kalırsa iyi olur.
Daha kalın isterseniz 2,5 -3 yufkadan da yapabilirsiniz.
Yapımı anlatımı kadar uzun değil denemeye değer bir tarif ....Yanına da çayınızı demleyince tamamdır
AFİYET OLSUN..........
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder