Defalarca denenmiş, her seferinde keyifle yenmiş ,ikram edilmiş, evde bulunan malzemelerle yapılmış ve yapımı da bir o kadar kolay tariflerimi ve keçe çalışmalarımı paylaşmak istedim sizlerle...
HABERLER GÜNDEM
14 Mart 2013 Perşembe
NİŞASTALI TUZLU KURABİYE
Merhabalar.Nişastanın içine girdiği herşey gibi kıyır kıyır bir kurabiye tarifi var yine.Yemeye başlayınca duramıyorsunuz. Pastane kurabiyesi olarak da adlandırılıyor.
MALZEMELER:
125 grm oda sıcaklığında teremyağ,
1 çay bardağı sıvı yağ,
3 çorba kaşığı süt,
1 yumurta ( beyazı hamura ,sarısı üstüne)
3 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası,
1 tatlı kaşığı tuz,
kabartma tozu,
aldığı kadar un
3-4 damla pekmez
susam-çörekotu -haşhaş
YAPILIŞI:
Teremyağ , sıvıyağ ,süt iyice yoğurulur Yumurtanın sarısı hariç diğer malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.İstenirse hamur açılarak kalıpla kesilir, istenirse pastane kurabiyesi şekli verilir ya da aceleniz varsa çörekotlu kurabiyedeki gibi şekil verilebilir.
Şekil verilen hamurlar tepsiye sıralanır.Yumurta sarısı ve pekmez karıştırılarak kurabiyelerin üstüne sürülür ve çörekotu ,susam, haşhaş karışımına batırılır.
Yumurta sarısının içine dökülen pekmez kurabiyelerin hamur kızarmadan üstünün kızarmasını sağlıyor.Bu kez biraz fazla kızartmışım ama bu kadar bekletmeden fırından alabilirsiniz.
AFİYET OLSUN:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder