HABERLER GÜNDEM

13 Aralık 2012 Perşembe

ÇÖREKOTLU KURABİYE




Kurabiye yapmak , kurabiye yemek benim için büyük bir keyif.Adı bile kulağa hoş geliyor. KURABİYE :)) Bu sebebledir ki farklı tarifler denemeyi çok severim.Bu tarifte  öyle,  İlk yediğim an vuruldum. Çerez gibi ağızda hemen dağılıyor.Tatlı kurabiye mi desem tuzlu kurabiye mi ? Anlamak için bi tane daha yiyorum...Olmadı ...Bi tane daha  , bi tane daha......

      Yani  lezzetinin  tarifi  zor, denemenizi şiddetle tavsiye ettiğim bir kurabiye .Hem yapımı çok kolay hem çok bereketli.Hamurundan  2 tane fırın  tepsisi çıkıyor.Üstelik kolay kolay bayatlamıyor.
     Ben çörekotunu  çok severim. Tuzlu hamurişlerimde de bol bol kullanırım . Mutfağımda severek kullandığım çörekotunun faydalarını bilmek beni mutlu ediyor doğrusu.Biraz da sizlere bahsedeyim.

     ÇÖREKOTUNUN FAYDALARI:

     *Mikrop ,virüs ve mantarlara karşı etkili bir savunma aracıdır.
     *İfraz  boşaltıcı ve solunum borusunu genişleticidir.
     *Kan şekerini düşürür.  
     *İdrar söktürücü özelliğiyle safrayı rahatlatır.
     *Vücuttaki zehrin atılmasını sağlar.
     *Hazmı kolaylaştırır.
     *Hormon sistemini ve ruh halini güçlendirir.
    
       Durum böyle iken çörekotu  tüketmenin yolları aranmalı değil mi? Tabi her şeyden  yeteri kadar yenmesi gerektiğini de unutmayalım. Gelelim  tarife...


    Malzemeler:


250 g  oda sıcaklığında  yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağından bir parmak eksik şeker
1,5  tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı un
1/2 çay bardağıçörekotu
1 yumurta akı (sarısı üstüne)
1 çorba kaşığı sirke
kabartma tozu

    Yapılışı: Margarin,şeker  iyice yumuşatılır. Diğer malzemelerde konarak  yumuşak bir hamur elde edilir.Ununa dikkat edin lütfen .Unun hepsini birden koymayın . Hamurun kıvamına göre ayarlayın.
     Yaptığımız hamurdan başparmak kalınlığında  rulolar yapalım. Tepsinin enine uzattığımız rulolarımız üstünden parmakla bastıralım.Yumurta sarısını sürelim.


Sonra bu ruloları verev verev (baklava dilimi gibi) keselim.160-170 derece fırnda üzeri kızarana kadar pişirelim.Kestikten sonra endişelenmenize gerek yok pişerken yapışmıyor.
İşte bu kadar ... Şekil vermekle uğraşmadığınız için çabuk oluyor.
AFİYETLER OLSUN:))

2 yorum:

birtutamkekik dedi ki...

ben ve 8 yaşındaki kızım içinde durum aynı..:)
birlikte bayılırız kurabiye yapmaya.:)
ellerinize sağlık..
takipçinizim,arzularsanız bende beklerim sayfama....
sevgilerimle....:)

hanife gençtürk dedi ki...

onların ellerinin değdiği her şey daha lezzetli oluyor sanki:))
ben de takibime aldım sizi ....