HABERLER GÜNDEM

1 Aralık 2012 Cumartesi

ELMALI KEK




Kek yapmak hem çok kısa zamanda olur hem de çok heyecanlıdır benim için..Heyacanı nerede mi?Keki fırına verdiğimde sanki ilk kez yapıyormuşum gibi heyecanlanırım.Kabardı mı ,kabaracak mı,geçen seferkinden daha çok mu kabaracak :) Hatta ilk 15 -20 dakika  fırına bile bakmam.Nedendir bilmem ama öyle...Bakarsam uğurunun kaçacağını ve kabarmayacağını düşünürüm hep:) Yani benim için yemek kadar kek yapmakta keyiflidir.Keki kalıptan çıkarıp bir dilim kesene kadar sürer bu heyecanım.Bu keyfe oğlum da dahil olunca, kekin kabarmaması için hiç bir sebeb kalmıyor  sanki....Salı  günleri  oğlumun okulda kek günü .Bu da Ege ile  annesi pazartesi günleri kek yapıyor demektir. Bu hafta elmalı kek yaptık.Bakalım siz de  beğenecek misiniz?

Yapılışı:
3 yumurta  1,5 su bardağı şeker ile güzelce çırpılır
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
kabartma tozu,vanilya
aldığı kadar un
malzemeler karıştırılır, (çok katı olmamalı)
bir rende elma ,ceviz  ve tarçın eklenerek yağlanmış kalıba dökülür.
160-170 derece fırında  üstü kızarana kadar pişirilir.
Ben 35-40 dakika sonra fırının derecesini 150-160 a düşürürüm ki içi de güzelce pişsin diye.
Şimdiden afiyet olsun:)

Hiç yorum yok: