HABERLER GÜNDEM

19 Aralık 2012 Çarşamba

KAVURMA


Sonunda oldu .Başardım , eti yumuşatmayı başardım:) Et yemekleriyle aram çok iyi değildir.Özellikle de sote yaparken etten beklenen yumuşamasıdır, bizim ki sertleşir.Pişmiş soteyi düdüklü tencereye attığımı bilirim.   Oysa ki çok basitmiş...Geçen gün dolaptan çıkardığım ete çaresizce bakarken çokta umutlu değildim.Yine sert olacak ve Ege yiyemiyecek diye.Kurban Bayramı'nı düşünüp risk aldım.Buzu erimiş kuzu etini tencereye attım .Orta ocakta kısık ateşe koydum .Et suyunu saldı Arasıra karıştırdım.Suyunu çekince  küçük ocağa aldım ve altını yine kıstım.Yumuşayıp , kavrulduğunda tuz ve karabiber   attım.  Evet, sonunda oldu .  Üstelik çokta kısa bir  sürede oldu.Ege'nin de yiyebildiği lezzetli bir yemek oldu.       
Gelelim  pilava...Tencereye sıvı yağı koydum .Çekmeceyi şehriye almak için açtığımda ,şehriyenin olmadığını fark ettim.Bu arada da devreye buzluktaki haşlanmış nohutlar girdi.İyi de     oldu ...Kavurmanın yanında nohutlu pilav yedik:))            

Riske girmek isteyenlere kolay gelsin :))

6 yorum:

Nursevin Sönmez dedi ki...

Et çok güzel görünüyor. Riske girmeyelim. Güvenerek yapacağımdan emin olabilirsiniz. Ellerinize sağlık. .

hanife gençtürk dedi ki...

:)eminim çok güzel olur.kolay gelsin

hanife dedi ki...

Eline sağlık bizim evdede et yumuşak sevilir...
Bloğunu izlemeye aldım mutlu bir hafta dilerim..

hanife gençtürk dedi ki...

teşekkür ederim hanife.bir kaç gün önce senin blogunu ziyaret ettim izlemeye al dediğimde şifere gir dediği için vazgeçmiştim:)Ama şimdi izlediklerimdesin:)

RABİA SERTELİ dedi ki...

Merhaba, Et maceranızı güzel anlatmışsınız. Her kadının başına gelmiştir herhalde.
Dana eti sert olabilir ama kuzu etinin her halükarda yumuşak olması gerekir. Ellerinize sağlık. Kolay gelsin...

hanife gençtürk dedi ki...

merhaba , bazen gerçekten mücadele ediyorum.dana eti maceralarımı hiç anlatmıyayım :)