Sonunda oldu .Başardım , eti yumuşatmayı başardım:) Et yemekleriyle aram çok iyi değildir.Özellikle de sote yaparken etten beklenen yumuşamasıdır, bizim ki sertleşir.Pişmiş soteyi düdüklü tencereye attığımı bilirim. Oysa ki çok basitmiş...Geçen gün dolaptan çıkardığım ete çaresizce bakarken çokta umutlu değildim.Yine sert olacak ve Ege yiyemiyecek diye.Kurban Bayramı'nı düşünüp risk aldım.Buzu erimiş kuzu etini tencereye attım .Orta ocakta kısık ateşe koydum .Et suyunu saldı Arasıra karıştırdım.Suyunu çekince küçük ocağa aldım ve altını yine kıstım.Yumuşayıp , kavrulduğunda tuz ve karabiber attım. Evet, sonunda oldu . Üstelik çokta kısa bir sürede oldu.Ege'nin de yiyebildiği lezzetli bir yemek oldu.
Gelelim pilava...Tencereye sıvı yağı koydum .Çekmeceyi şehriye almak için açtığımda ,şehriyenin olmadığını fark ettim.Bu arada da devreye buzluktaki haşlanmış nohutlar girdi.İyi de oldu ...Kavurmanın yanında nohutlu pilav yedik:))
Riske girmek isteyenlere kolay gelsin :))
6 yorum:
Et çok güzel görünüyor. Riske girmeyelim. Güvenerek yapacağımdan emin olabilirsiniz. Ellerinize sağlık. .
:)eminim çok güzel olur.kolay gelsin
Eline sağlık bizim evdede et yumuşak sevilir...
Bloğunu izlemeye aldım mutlu bir hafta dilerim..
teşekkür ederim hanife.bir kaç gün önce senin blogunu ziyaret ettim izlemeye al dediğimde şifere gir dediği için vazgeçmiştim:)Ama şimdi izlediklerimdesin:)
Merhaba, Et maceranızı güzel anlatmışsınız. Her kadının başına gelmiştir herhalde.
Dana eti sert olabilir ama kuzu etinin her halükarda yumuşak olması gerekir. Ellerinize sağlık. Kolay gelsin...
merhaba , bazen gerçekten mücadele ediyorum.dana eti maceralarımı hiç anlatmıyayım :)
Yorum Gönder