Sayfalar

14 Temmuz 2013 Pazar

SOĞUK AYRAN AŞI

 
Merhabalar.İftar menüsünü verdikten sonra tarife geçelim.

Soğuk ayran aşı,
kuşbaşı etli yeşil fasulye,
patlıcanlı bulgur pilavı

hoşaf
salata

Yaz mevsiminde keyifle serin serin yenen bir çorba soğuk ayran aşı.Eğer buzlukta önceden hazırlanmış malzemeniz varsa yapımı 5 dakikanızı almaz

MALZEMELER:
Haşlanmış aşurelik buğday,
haşlanmış nohut,
yoğurt,
su ,
tuz,
nane
YAPILIŞI:
Aşurelik buğday soğuk suda yıkayıp içi  su dolu bir kapta bir kaç saat bekletildikten sonra içindeki su dökülmeden ocağa kaynamaya bırakılır.İçindeki su azalmışsa biraz daha su eklenir.Su kaynadıktan bir kaç dakika sonra ocağın altı kapatılır ve demlenmeye bırakılır.Buğday tenceredeki bütün suyu çekecektir .        Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine paylaştırıp  buzluğunuza atabilirsiniz.         
Çorbamızı hazırlarken bir kapta yoğurt pürüzsüz hale gelecek şekilde tuzla çırpılır.İçine biraz su eklenir  tekrar çırpılıur.Şimdi haşlanmış buğday ve bir miktar nohutumuz  eklenerek tekrarkarıştırılır.Nane  ile  süslenir.
Sıcak günlerde içinizi  serinletecek oldukça besleyici ve lezzetli bir soğuk çorba ...
Afiyet Olsun  :)....                                   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli. Yaptığınız tariflerle ilgili yorumlarınızı yazarsanız çok memnun olurum. Google plus üyesi olmayan ziyaretçiler Anonim veya Adsız seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler.Lütfen isim belirtiniz TEŞEKKÜRLER :)