Merhabalar.İftar menüsünü verdikten sonra tarife geçelim.
Soğuk ayran aşı,
kuşbaşı etli yeşil fasulye,
patlıcanlı bulgur pilavı
hoşaf
salata
Yaz mevsiminde keyifle serin serin yenen bir çorba soğuk ayran aşı.Eğer buzlukta önceden hazırlanmış malzemeniz varsa yapımı 5 dakikanızı almaz
MALZEMELER:
Haşlanmış aşurelik buğday,
haşlanmış nohut,
yoğurt,
su ,
tuz,
nane
YAPILIŞI:
Aşurelik buğday soğuk suda yıkayıp içi su dolu bir kapta bir kaç saat bekletildikten sonra içindeki su dökülmeden ocağa kaynamaya bırakılır.İçindeki su azalmışsa biraz daha su eklenir.Su kaynadıktan bir kaç dakika sonra ocağın altı kapatılır ve demlenmeye bırakılır.Buğday tenceredeki bütün suyu çekecektir . Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine paylaştırıp buzluğunuza atabilirsiniz.
Çorbamızı hazırlarken bir kapta yoğurt pürüzsüz hale gelecek şekilde tuzla çırpılır.İçine biraz su eklenir tekrar çırpılıur.Şimdi haşlanmış buğday ve bir miktar nohutumuz eklenerek tekrarkarıştırılır.Nane ile süslenir.
Sıcak günlerde içinizi serinletecek oldukça besleyici ve lezzetli bir soğuk çorba ...
Afiyet Olsun :)....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder