Malzemeler:
3-4 tane iri havuç
tuz ,
galeta unu,
yumurta,
sıvı yağ
Yapılışı:
Havuçlar güzelce yıkanıp ,ortadan ikiye (enine olacak şekilde ) kesilir.Bir tencereye konur biraz tuz atılır ,üzeri örtecek kadar su doldurulur ve haşlanır.Çatal girecek şekilde haşlanması yeterli olacaktır.Havuçları isterseniz haşlamadan önce soyabilirsiniz ya da haşlandıktan sonra elinizle kabuklarını sıyırabilirsiniz.Haşlanmış havuçların suyu süzülür ve iki veye üç parçaya uzunlamasına kesilir.Havuç sayısına göre bir veya iki yumurta akıyla birlikte biraz da tuz atılarak çırpılır .Geniş bir tabağa galeta unu dökülür.Yumurtaya batılan havuçlar galeta ununun üzerine sıralanır .Tabağın tabanına tek sıra halinde sıralanan havuçların üzerine tekrar galeta unu serpilir.Bu işlemi tek tek yaptığımızda elimiz yapışan galeta unundan işimizi yapmak oldukça zorlaşıyor.
Galeta ununa bulanan havuçlar kızgın tavada önlü arkalı kızartılır.Ocak çok harlı olmazsa daha iyi olur.Sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder