HABERLER GÜNDEM

18 Temmuz 2013 Perşembe

DOMATES ÇORBASI

Merhabalar .Domatesin tam mevsimi.Domates çorbasının en lezzetliolduğu zaman .O zaman yapmak yapmak lazım gelir.

  Önce iftar menüsü:

   domates çorbası,
   fırında patatesli köfte,
   şehriye pilavı,
   vişne kompostosu,
   salata,
   kadayıflı muhallebi ,


Domates çorbası için malzemeler:
 5 adet domates,
 1 diş sarımsak ,
 1,5 çorba kaşığı tereyağ,
1 çorba kaşığı salça,
2 çorba kaşığı un,
isteğe bağlı et suyu,
tuz

   Bir tencerede tereyağ eritilerek ve içine sarımsak sıkılır.Rendelenmiş domatesler tencereye ilave edilerek beş dakika  sotelenir.İçine un ve salça eklenerek karıştırılır.5-6 bardak su ( 1-2 bardak et suyu olabilir) eklenerek kaynayana kadar karıştırılır. Tuzu eklenir.10 -15 dakika kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır.Eğer çorbada topaklanma varsa bir iki dakika blendırla çırpılır.
   Domates çorbasını olmazsa olmazı kıtır ekmek ve kaşar peyniridir.Bayat ekmek veya pideler küp küp kesilerek yanmaz tavada karıştırılarak kurutulur.Çorbanın üzerine önce ekmekler sonra da rendelenmiş kaşar peyniri konur naneyla süslenerek servis edilir.

AFİYET OLSUN.....



   


Hiç yorum yok: