Hangi mevsime denk gelirse gelsin olmazsa olmazıdır çorba Ramazan ayının....Şu temmuz sıcağında bile içilen çorba insanın içini yumuşatır adeta.Besin değeri oldukça yüksek bir çorba var ilk iftar akşamında...
Tarife geçmeden önce iftar menüsünü paylaşayım ki belki yararlanmak isteyenler olabilir.
ezogelin çorba,
fırın torbasındada kuzu biftek,
şehriyeli pilav,
bademli hoşaf,
akdeniz salatası,
irmik helvası ,
Ezo gelin çorba için malzemeler:
1 çay bardağı mercimek,
2 tatlı kaşığı pirinç,
2 tatlı kaşığı kısırlık bulgur,
1 çorba kaşığı tel şehriye,
1 küçük soğan,
1 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı domates salçası,
2 çorba kaşığı tereyağı, biraz sıvıyağ,
et suyu
tuz ,karabiber,pul biber ,nane
YAPILIŞI:
Mercimek ve pirinç yıkanarak yarısı su dolu bir tencereyekonur.İçine bulgur eklenir ve tencerenin altı açılır. Başka bir tavada tereyağ eritilir biraz sıvı yağ damlatılır ve küçük küçük doğranmış soğan sotelenir.Bir çorba kaşığı un eklenerek karıştırılır ve salça eklenir.Biraz karıştırdıktan sonra yavaş yavaş tencereye ilave edilir. Tencereye 3-4 adet tane karabiber atılır.Bütün malzemeler koyulaşınca içine et suyu ve tuzu eklenir. Kaynayınca bir çorba kaşığı tel şehriye eklenir ve şehriyeler pişince tereyağında pulbiber nane kavrularak çorbaya yavaş yavaş dökülür. Çorbamız sıcak servis edildiği zaman daha lezzetli olur.
On bir ayın sultanı Ramazan ayının bolluk ve bereketi üstünüzde olsun .AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder