HABERLER GÜNDEM

9 Temmuz 2013 Salı

BADEMLİ HOŞAF

    İşte bir ramazan vazgeçilmezi daha  hoşaf....Aslında  bu kadar taze meyvenin olduğu bir dönem komposto yapmak vardı ama ben hoşafla başlamak istedim.
    Malzemeler:
1 su bardağı kayısı ( gün kurusu),
2 su bardağı  çekirdeksiz kuru üzüm,
1 su bardağı beyaz dut kurusu,
1/2  su bardağı  kuru badem,
 2,5 -3 su bardağı toz şeker

bir tane limon tuzu
 Yapılışı:
    Kuru meyveler ayrı ayrı kaplarda yarım saat soğuk suda bekletilerek, kururken üzerinde kalan tozlardan kumlardan arındırılırlar. Geniş  bir tencerede 10 su bardağı su  kaynamaya bırakılır.Kaynayan suya ortadan ikiye kesilmiş kayısılar atılır. 5 dakika kaynadıktan sonra  üzümler eklenir .5 dakika sonrada  dutlar  atılır. Meyveler  suyun  üstüne çıkmaya başlayınca şeker ilave edilir.Şekeri  kendi damak tadımıza göre ayarlayarak konrollü bir şekilde atarak kendimize göre ayarlayalım .Şekeri de kendimize göre ayarladıktan sonra 1 parça limon tuzu (olmasa da olur) ekleyip karıştıralım .
     Bademleri sıcak su dolu bir kapta 5 -6 dakika bekletelim.Suyu  soğutmadan bademleri kabuklarından ayıralım .Yanmaz  tavada  kavuralım.
    Kaselere  paylaştırdığımız soğuk hoşafın üstünü,  kavrulmuş bademlerle süsleyelim.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: