Özellikle yaz mevsiminde ekmek çabuk bozuluyor.Hele bizim gibi çok ekmek tüketilmeyen bir ev ise ekmek daha çok israf oluyor. Yemek atmak da kötü ama ekmek atmak benim hiç hoşuma gitmez. Ben de galeta unu yaparak ekmek israfını önlemeye çalışıyorum.Hem kendi yaptığım galeta ununu içe sinesi kullanıyorum ,hem de satın alınanlardan çok bereketli oluyor. 7-8 senedir bu yöntemi kullanıyorum.
Galeta ununu ne mi yapıyorum.Özellikle kışın kullanıyorum.Havuç, karnabar ve balık kızartırken süper
oluyor. İki tarifim daha var ama henüz denemedim.
Gelelim nasıl yaptığıma:
Bayatlayan ekmekler buzluğa atılarak biriktirilir.Bir fırın tepsisi dolacak kadar olunca 180 derecelik fırında 20 dakika kızarana kadar fırınlanır.
Buzluğa atarken parçalayarak atıyorum.Bütün olunca parçalaması zor oluyor.Galeta kıvamına gelen ekmekler rondoda incecik çekilir.Mis gibi galeta unumuz kullanıma hazır.
Hem bayat ekmeklerimiz değerlenmiş oldu,hem içimiz rahat etti . Hadi bakalım kolay gelsin..
Eline sağlık arkadaşım bende uzun zamandır bayat ekmekleri galeta unu yapıp kullanıyorum...
YanıtlaSilteşekkür ederim.:)en güzeli
YanıtlaSil