İşte patlıcanı da galeta unu ile kızartıp karışık kızartmanın içindeki yerine koydum.
MALZEMELER:
Patlıcan,
yumurta
galeta unu
YAPILIŞI:
Patlıcanlar alacalı şekilde soyulur.Uzunlamasına ortadan iki parçaya ayrılır.Bu parçalarda uzun uzun çok ince olmayacak şekilde kesilir.Genişçe bir kapta bir yumurta akıyla birlikte hafif tuz atılarak çırpılır.Patlıcanlar önce yumurtaya sonra galeta ununa batırılarak kızgın yağda iki taraflı kızartılır.
Tabi sadece patlıcan kızartmadım.Patatesleri çıtır patates şeklinde kızarttım.Yanında taze biber kızartması ve bu senenin mahsulü henüz yayınlanmayı beklerken bu resimle görücüye çıkan kurutulmuş biberler.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sosu hazırlandı ve afiyetle yendi.
Yapmak isteyenlere kolay gelsin:))
Mısır unlusunu görmüştüm ama galeta unlu ilkkez görüyorum, farklı bir lezzet olmalı:)) ve haklısınız yazın vazgeçilmezi kızartmalar sağlığımızda ciddi bir sıkıntı yoksa gerçekten lezzetine doyum olmuyor :)) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil