Hafta sonu kahvaltıda peynir zeytinin yanında farklı bir şeyler de istiyor insan . Annemin bir ara sıkça yaptığı bayılarak yediğimiz az yağlı kızartma .Aslında tam olarak kızartma demek doğru olur mu bilmiyorum ama bildiğim birşey var ki o da çok lezzetli olduğu.
MALZEMELER:
patates,
kırmızı ve yeşil biber,
soğan,
sarımsak ,
sıvıyağ,
tuz ,karabiber
YAPILIŞI:
Patatesler (çok kalın olmayacak şekilde) ve soğanlar ay şeklinde doğranır.Biberler de doğranıp, sarımsaklar kabuklarından çıkarılır.Tavaya yüzeyini kaplayacak kadar yağ dökülür.Isınan yağa sebzeler atılır .Sebzeler yapışmasın diye tava sık sık sallanır.Karıştırırsak sebzeler ezilebilir . Rengi döndükten sonra tuz ve karabiber dökülür.Baharat sevenler için karabiberi biraz yoğun olursa daha lezzetli oluyor.Patatesler yumuşayana kadar sallamaya devam edilir.Patatesler soğuyunca daaa afiyetle yenir..
çok severim bu tarz az yağlı kızartmaları hemde sağlıklı eline sağlık canım
YanıtlaSilteşekkür ederim. aynen öyle hem sağlıklı hem lezztli
YanıtlaSilannem yokken yemek yapmaya çalışıyordum kurtardınız beni teşekkürler :D
YanıtlaSilkısa zamanda, az bulaşıkla lezzetli bir yemek :))umarım beğenmişsindir.
YanıtlaSil