Bengi arkadaşım çok severdi bu viyana kurabiyelerini .Ne zaman yapsam aklıma düşer.Şimdi buralarda olsaydın da karşılıklı sıcacık bir çayla kırıverseydik iki lafın belini :)
Gelelim tarifimize:
MALZEMELER:
Bir paket margarin oda sıcaklığında,
1 subardağı şeker,
2 yumurta,
vanilya, kabartma tozu veya 1 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un.
SÜSLEMEK İÇİN:
4-5 yemek kaşığı nutella
hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığındaki margarin şekerle yoğurularak yumurta eklenir.Azar azar elenmiş un vanilya , kabartma tozu da eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Kurabiyelerin bir kenarına çatalla basarak resimdeki gibi şekil verilir.Şekil verirken bastırmaya acımayın çünkü kabaracağı için şekiller kaybolabilir.
170 dereceli fırında 15-20 dakika pişirilir.
Kurabiyeler pişipte soğuyunca sıra süslemeye gelir.Çikolatayı benmari usulü eritemeyenlerdenim.Oysa ki öyle de kolay tarif edilir ki yapılışı.Kaç defa denediysem olmadı.Ben de kendim bir altenatif ürettim. 2 kaşık nutellayı 30-40 saniye mikrodalgada ısıtarak sorunu çözdüm.Siz çikolata da eritebilirsiniz ben nutellayla yapıyorum.Kaselerin dar olması çikolatanın ziyan olmasını önlüyor.yaparken donduğu için 4-5 kaşık nutellanın hepsini birden eritmiyorum. Kurabiyelerin çatalla şekil verdiğim tarafını önce nutellaya sonra hindistan cevizine batırıp dik bir şekilde saklama kabına diziyorum.Eğer bu işlemi yaparken yanınızda küçük bir şef de varsa işiniz çok daha çabuk biter . 48 adet çıktı iki tepsiden merak edenler olursa diye...
AFİYET OLSUN
Bende bu kurabiyeye kakao ekleyerek yaparım sık sık bizim kurabiye canavarlarına. Elinize sağlık. Nefis görünüyor.
YanıtlaSilevet özellikle çocuklar çok seviyor ucundaki çikolatanın hatrına.kakaolu da güzel oluyordur mutlaka denemek lazım:)
YanıtlaSil