hamuru gibi hazırlıyoruz.Yumurta gibi bezeler oluşturuyoruz.merdaneyle açıp içine peynirli maydanozlu karışımdan döküyoruz.Aynı şekilde bir beze daha açıp maydanozlu karışımın üstüne kapatıyoruz.
Kenarları resimdeki gibi kesilir.
Kızaran gözlemeler zeytinyağı ile yağlanarak üst üste dizilir. Dörde bölünerek sıcak sıcak yenir.Aslında soğuk da yenir .Beklediği zaman sertleşmez.Ama bu yufka gözlemesi kadar ince bir gözleme olmuyor.Umarım beğenirsiniz.
canım süper olmuş eline sağlık bir gün mutlaka yapacağım
YanıtlaSilBarış Egenin annesi merhaba :) Bu şekil gözleme bilmiyordum. Hazır yufka büyüklüğünde açamadığım için de her defasında vazgeçiyordum. Bu büyüklükte açabilirim. Ben sizi izleyicilerim arasında biliyordum. Susamlı iki kandil simidini izleyicilerimin arasında göremediğim için şaşırdım. Sevgi ve muhabbetle kalın...
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilsabah kahvaltıda yapılmış sıcak bazlama arasına sürülecek tereyağ ve peynir için meler vermezdim şimdi:=)
Ellerinize sağlık.
Blogunu takibe aldım, bana da beklerim. Sevgilerle...
www.neclasolen.com
Çok güzel gözüküyor :) Bloğunuzu yeni keşfettim fotoğraflara bakmaya dayanamıyorum iştahım kabardı :) Bana da beklerim bakimlikedi.blogspot.com
YanıtlaSil