HABERLER GÜNDEM

7 Aralık 2013 Cumartesi

BAZLAMA

Pazar kahvaltıları için çok güzel köy kahvaltılarını aratmayacak bir bazlama tarifi.Tereyağ ve bal eşliğinde sofranızı sıcacık saracak ,lezzetine doyamayacaksınız.Ama bazlamayı yapacağınız tavanın çok ince tabanlı olmaması gerekiyor. Açık ayarda yapacağımız için ince tabanlı yanmaz tavalarda  bazlamamız yanar.
MALZEMELER:
1 kg un,
yarım paket kuru maya,

2 tatlı kaşığı şeker,
1 su bardağı ılık su (mayayı eritmekiçin)
1 tatlı kaşığı tuz,
un ve ılık su
YAPILIŞI:
Bir su bardağı ılık suda maya ve şeker ezilir.Bir kilo una tuz  eklenir ve karıştırdığımız mayalı su eklenir.Sonra hamurumuz kulak memesi kıvamınına olacak şekilde azar azar ılık su ekleyerek yoğurulur.Üzeri kapatılarak  sıcak bir yere konarak hamurun kabarması beklenir.

Kabaran hamuru 5-6 eşit parçaya ayırarak tezgah üzerinde elimizle 1 cm kalınlığında merdaneyle ya da benimki gibi streç film rulosuyla  açılır.Altı açık şekilde ısınan tavaya atılır

 Altı kızaran bazlama çevrilir, öbür tarafı da pişmesi beklenir.Eğer her şey yolunda gidiyorsa bazlamanız resimdeki gibi kabaracaktır.Kenarlarından hafif hafif döndürerek alt tarafı da pişirilir.
Bundan sonrası size kalmış isterseniz arasını açıp tereyağ kaymakla ,isterseniz beyaz peynirle tüketin.Ama lütfen soğutmayınız.Kalan bazlamalarda bir poşet içinde saklanırsa öğle yemeğinizde ısıtarak tüketebilirsiniz.


4 yorum:

Sema'dan Lezzetler dedi ki...

Elinize sağlık ben 7 yıl önce ilk kez yedim komşularımın elinden kendim hiç yapmadım bundan sonra yapmak isteyince tarif sizden Teşekkür ederim tarif için selam ve sevgiler :)

barışegeninannesi dedi ki...

teşekkür ederim inşallah daha önce tattığınız lezzeti yakalarsınız

kış güneşi dedi ki...

Bizim yöremizde yapılır ve satılan bir üründür o yüzden alır ısıtır yağlar ve yeriz.ben bazalamadan pizza bile yaptım sizin elinizden de süper olmuş elinize sağlık

barışegeninannesi dedi ki...

evet aynen öyle.marketlerde ya da köylü pazarlarında da satılıyor.Ama sıcak sıcak yemenin zevki başka tabi