HABERLER GÜNDEM

13 Aralık 2013 Cuma

MAYALI HAMURDAN GÖZLEME

Yine nefis bir kahvaltılık . Sabah erken kalkamam diyorsanız beş çayına da hazırlanabilecek bir ara öğün.bazlama

hamuru gibi hazırlıyoruz.Yumurta gibi bezeler oluşturuyoruz.merdaneyle açıp içine peynirli maydanozlu karışımdan döküyoruz.Aynı şekilde bir beze daha açıp maydanozlu karışımın üstüne kapatıyoruz.
Kenarları resimdeki gibi kesilir.
 Yüksek  ateşte arkalı önlü kızartılır.

Kızaran gözlemeler zeytinyağı ile yağlanarak üst üste dizilir. Dörde bölünerek sıcak sıcak yenir.Aslında soğuk da yenir .Beklediği zaman sertleşmez.Ama bu yufka gözlemesi kadar ince bir gözleme olmuyor.Umarım beğenirsiniz.

5 yorum:

kardelen sezgin dedi ki...

canım süper olmuş eline sağlık bir gün mutlaka yapacağım

RABİA SERTELİ dedi ki...

Barış Egenin annesi merhaba :) Bu şekil gözleme bilmiyordum. Hazır yufka büyüklüğünde açamadığım için de her defasında vazgeçiyordum. Bu büyüklükte açabilirim. Ben sizi izleyicilerim arasında biliyordum. Susamlı iki kandil simidini izleyicilerimin arasında göremediğim için şaşırdım. Sevgi ve muhabbetle kalın...

Necla Solen dedi ki...

Merhaba,
sabah kahvaltıda yapılmış sıcak bazlama arasına sürülecek tereyağ ve peynir için meler vermezdim şimdi:=)
Ellerinize sağlık.
Blogunu takibe aldım, bana da beklerim. Sevgilerle...
www.neclasolen.com

Didem Türker dedi ki...

Çok güzel gözüküyor :) Bloğunuzu yeni keşfettim fotoğraflara bakmaya dayanamıyorum iştahım kabardı :) Bana da beklerim bakimlikedi.blogspot.com

hanife gençtürk dedi ki...

teşekkür ederim :)