Çocukların da kolayca yiyebileceği çok lezzzetli ve yapımı da bir o kadar güzeldir kuskus salatasının . Misafir masalarını renklendirebilecek tarzdan bir salata . Yapımı çok kolay ama püf noktası da kuskusu haşlamakta bence.Tane tane olması yapışmaması için haşlama suyuna sıvıyağ ,tuz koymanın yanısıra
haşlandıktan sonra tencereye bir - iki bardak oda sıcaklığında su dökmek gerekiyor.Biraz bekledikten sonra suyunu süzdürüp şöyle arada bir sallarsak kuskusumuz artık tane tane olcaktır.Aynı işlemi makarna ve mantı yaparken de uygulayabiliriz.
MALZEMELER:
yarım paketten biraz fazla kuskus
dereotu,
turşu,
mısır,
kımızı (kapya )biber,
limon,
zeytinyağı,tuz,
YAPILIŞI:
Kuskus yukarda açıkladığım püf noktasına göre haşlanır.Diğer malzemeler ince ince doğranır ve kuskusa karıştırılır.Tuzu ,yağı ,limonu da eklendikten sonra artık kuskusumuz hazırdır.
AFİYET OLSUN:
Resimdeki fındıklı ay kurabiyesi tarifine de bakabilirsiniz.
yayınlarımı daha yakından takip için facebook adresimi beğenebilirsiniz.
Barış Ege'nin annesi yine güzel şeyler yapmış :) Kuskusa makarna olarak pek alışkın değiliz ama salatasını denemeye değer görüyorum. Ellerine sağlık, afiyet olsun...
YanıtlaSilteşekkür ederim.hem görüntüsü hem de lezzeti ile masaları süsleyen bir salata bence.üstelik yapımı da çok kolay...
YanıtlaSil