MALZEMELER:
2 su bardağı pilavlık pirinç,
sıvıyağ ve tereyağ,
1 küçük soğan,
6 parça kurutulmuş domates,
2 tatlı kaşığı kuş üzümü,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
tuz,
3 su bardağı su
YAPILIŞI
Önce kurutulmuş domatesler ılık su dolu bir kapta ıslatılır.Pilav tenceresinde biraz sıvı yağ ve tereyağ eritilir.Küçük küçük doğranmış soğanlar sürekli karıştırılarak yakmadan pembeleştirilir. Doğranmış domatesler,kuş üzümü , şeker ve tuz da ilave edilerek su ilave edilir.Tencerenin ağzı kapatılır .suyu kaynayınca ocağın altı kısılır. Suyunu çekene kadar pişirilir.
Soğuk suyla hızlı bir şekilde yıkanmış pirinçler tencereye dökülür. Sürekli karıştırılarak 1-2 dakika kavrulur.
Küçük küçük doğranmış soğanlar sürekli karıştırılarak yakmadan pembeleştirilir. Doğranmış domatesler,kuş üzümü , şeker ve tuz da ilave edilerek su ilave edilir.Tencerenin ağzı kapatılır .suyu kaynayınca ocağın altı kısılır. Suyunu çekene kadar pişirilir.
Piştikten sonra biraz dinlendirilen pilav ,bir kaseye doldurulur ve servis tabağına ters çevrilerek sunum yapılır.
Evdeki kuru domateslerden değişik ne yapsam diye düşünüyordum :)
YanıtlaSilBu tarif çok iyi oldu. elinize sağlık.
saol canım.Biz beğendik dene bakalım umarım beğenirsin:)
YanıtlaSil