Sayfalar

2 Haziran 2014 Pazartesi

KURU DOMATESLİ PİRİNÇ PİLAVI

 Farklı tatlara açıksanız  kuru domatesli pirinç pilavını deneyebilirsiniz.Biz denedik ve çok beğendik. Domatesler de geçen yaz kendi ellerimle kuruttuğum domatesler olunca tadına doyamadık :) Şaka bir tarafa  domatesin pilava verdiği safran rengiyle de zengin bir görünüme sahip olan kuru domatesli pilav  misafir sofralarında da kendine yer edinecektir diye düşünüyorum.


MALZEMELER:

2 su bardağı pilavlık pirinç,
sıvıyağ ve tereyağ,
1 küçük soğan,
6 parça kurutulmuş domates,
2 tatlı  kaşığı kuş üzümü,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
tuz,
3 su bardağı su

YAPILIŞI
Önce kurutulmuş domatesler ılık su dolu bir kapta ıslatılır.Pilav tenceresinde biraz sıvı yağ ve tereyağ eritilir.Küçük küçük doğranmış soğanlar sürekli karıştırılarak yakmadan pembeleştirilir. Doğranmış domatesler,kuş üzümü , şeker ve  tuz da ilave edilerek su ilave edilir.Tencerenin ağzı kapatılır .suyu kaynayınca ocağın altı kısılır. Suyunu çekene kadar pişirilir.

 Soğuk suyla hızlı bir şekilde yıkanmış pirinçler tencereye dökülür. Sürekli karıştırılarak 1-2 dakika kavrulur.
 Küçük küçük doğranmış soğanlar sürekli karıştırılarak yakmadan pembeleştirilir. Doğranmış domatesler,kuş üzümü , şeker ve  tuz da ilave edilerek su ilave edilir.Tencerenin ağzı kapatılır .suyu kaynayınca ocağın altı kısılır. Suyunu çekene kadar pişirilir.

Piştikten sonra biraz dinlendirilen pilav ,bir kaseye doldurulur ve servis tabağına ters çevrilerek sunum yapılır.

2 yorum:

  1. Evdeki kuru domateslerden değişik ne yapsam diye düşünüyordum :)
    Bu tarif çok iyi oldu. elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. saol canım.Biz beğendik dene bakalım umarım beğenirsin:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli. Yaptığınız tariflerle ilgili yorumlarınızı yazarsanız çok memnun olurum. Google plus üyesi olmayan ziyaretçiler Anonim veya Adsız seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler.Lütfen isim belirtiniz TEŞEKKÜRLER :)