MALZEMELER
2 su bardağı pirinç,
1 küçük kuru soğan,
yarım kase badem,
2 tatlı kaşığı kuş üzümü, ,
1 çay kaşığı toz şeker,
1 çorba kaşığı tereyağ,biraz sıvıyağ
3 su bardağı su,
tuz
YAPILIŞI
Öncelikle bademlerimizin kabuklarını soyalım.Bademlerimizi sıcak suda 10 dakika kadar yani kabukları ayrılana kadar sıcak suda bekletelim.Kabuklarını ayıkladığımız bademleri çizgisinden iki parçaya ayıralım. Pilav tenceresinde tereyağ ve bir miktar sıvıyağ erititelim.Küçük küçük doğranmış soğanları bir iki çevirelim.Bademleri de atalım , sürekli karıştırarak kavuralım.Yıkanmış süzülmüş pirinçleri de tencereye atatalım.Karıştırarak biraz kavuralım,tuzunu da ekleylim, suyunu ekleyerek karıştıralım,kuş üzümünü de ekleyelim ,tencerenin ağzıı kapatalımKaynayana kadar açık ateşte, kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Suyunu çekince ocağı kapatarak pilavı dinlenmeye bırakalım..
Diğer pilav çeşitleri için buraya ,
facebook adresimi takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN ............
bademli de pek sevmem :) ellerine sağlık
YanıtlaSilHanife hanım merhaba iadeyi ziyarete geldim:) 10 parmağında 10 marifet bir bayanla kararşılaşdım.
YanıtlaSilÖzellikle yemekleriniz günlük hayatta kolayca yapılabilecek lezzetli tariflere benziyor. İlk fırsatta bazılarını deneyeceğim. Resimle anlatımınızda çok iyi olmuş. Öyle yemek tarifleri oluyor ki malzeme listesini görünce insan vazgeçiyor:). Sevgiler...