HABERLER GÜNDEM

19 Temmuz 2014 Cumartesi

BADEMLİ PİLAV

 Değişik tatlara açık , hoş görünümüyle farklı bir lezzet denemek isterseniz işte size bademli pirinç pilavı....

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç,
1 küçük kuru soğan,
yarım kase badem,

2 tatlı kaşığı kuş üzümü, ,
1 çay kaşığı toz şeker,
1 çorba kaşığı tereyağ,biraz sıvıyağ
3 su bardağı su,
tuz

YAPILIŞI
Öncelikle bademlerimizin kabuklarını soyalım.Bademlerimizi sıcak suda 10 dakika kadar yani kabukları ayrılana kadar sıcak suda bekletelim.Kabuklarını ayıkladığımız bademleri çizgisinden iki parçaya ayıralım. Pilav tenceresinde tereyağ ve bir miktar sıvıyağ erititelim.Küçük küçük doğranmış soğanları bir iki çevirelim.Bademleri de atalım , sürekli  karıştırarak kavuralım.Yıkanmış  süzülmüş pirinçleri de tencereye atatalım.Karıştırarak biraz kavuralım,tuzunu da ekleylim, suyunu ekleyerek karıştıralım,kuş üzümünü de ekleyelim ,tencerenin ağzıı kapatalımKaynayana kadar açık ateşte, kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Suyunu çekince  ocağı kapatarak pilavı dinlenmeye bırakalım..

 Bir kaseye doldurarak servis tabağına ters çevirerek servis edelim.

 Diğer  pilav çeşitleri için buraya ,

facebook adresimi  takip etmek için buraya  tıklayabilirsiniz.
                                              
                                                                   AFİYET OLSUN ............

2 yorum:

Pembe Kreasyon dedi ki...

bademli de pek sevmem :) ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Hanife hanım merhaba iadeyi ziyarete geldim:) 10 parmağında 10 marifet bir bayanla kararşılaşdım.
Özellikle yemekleriniz günlük hayatta kolayca yapılabilecek lezzetli tariflere benziyor. İlk fırsatta bazılarını deneyeceğim. Resimle anlatımınızda çok iyi olmuş. Öyle yemek tarifleri oluyor ki malzeme listesini görünce insan vazgeçiyor:). Sevgiler...