MALZEMELER:
7-8 dal semizotu ,
bir adet salatalık,
1 kase yoğurt ,
sarımsak,
tuz ,
3-4 adet buz kalıbı
ÜSTÜNE
tereyağ , toz ve pul biber
YAPILIŞI
Geniş bir kapta yoğurt tuz ve ezilmiş sarımsak pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır. Yıkanmış semizotlarının yaprakları ve ince kısımları elle ayıklanır . Semizotunun üstüne salatalık da cacık yapılacak gibi doğranır ve yoğurtla karıştırılır. Cacık gibi sulu bir meze olmuyor ama dilerseniz bir miktar su koyabilirsiniz ya da benim gibi buz da atabilirsiniz.
Servis tabağına aldığımız semizotunun üzerine tereyağında yaktığımız biberleri de dökerek son dokunuşu yapıyoruz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder