Sayfalar

7 Temmuz 2014 Pazartesi

YOĞURTLU SEMİZOTU

  Yazın yoğurtlu mezeler çok iyi gidiyor. Özellikle kızartmalı yemeklerin yanında süper oluyor. Salatanın yakışmadığı yemeklerin yanına yoğurtlu bir meze çıkarırım mutlaka.Semizotu yoğurtlaması da bunlardan biri . Yemekleri değerlendirirken hep Barış Ege'me göre değerlendiriyorum ama oğluşum bu yoğurtlamayı da üzerindeki tereyağlı biberden ötürü severek yiyor ki bu da demir eksiği olan oğlum adına beni mutlu ediyor :) Pazarladan bu aralar sıkça bulabileceğimiz yoğurtlammızın tarifine geçelim.


MALZEMELER:

7-8 dal semizotu ,
bir adet salatalık,
 1 kase yoğurt ,
sarımsak,
tuz ,
3-4 adet buz kalıbı

ÜSTÜNE

tereyağ , toz ve pul biber

YAPILIŞI
 Geniş bir kapta yoğurt   tuz ve ezilmiş sarımsak pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır. Yıkanmış semizotlarının yaprakları ve ince kısımları elle ayıklanır . Semizotunun üstüne salatalık da cacık yapılacak gibi doğranır ve yoğurtla karıştırılır. Cacık gibi sulu bir meze olmuyor ama dilerseniz bir miktar su koyabilirsiniz ya da benim gibi buz da atabilirsiniz.
Servis tabağına aldığımız semizotunun üzerine tereyağında yaktığımız biberleri de dökerek son dokunuşu yapıyoruz.

AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli. Yaptığınız tariflerle ilgili yorumlarınızı yazarsanız çok memnun olurum. Google plus üyesi olmayan ziyaretçiler Anonim veya Adsız seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler.Lütfen isim belirtiniz TEŞEKKÜRLER :)