Şerbetli tatlının yeri ayrıdır bende.Özellikle ramazan ayında çayın yanında süper gidiyor .Sütlü tatlı seven oğlum bile bu tatlıya bayıldı.Hafifliğini siz düşünün artık.Yapımı da çok kolay tarife uyulduğunda kesin tutan bir tatlı.
MALZEMELER:
1 paket margarin,
1/ 2 su bardağı toz şeker,
2 yumurta ,
1,5 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya
4-4,5 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN:
yarım kase irmik,
yarım kase haşhaş,
ŞERBET:
3,5 su bardağı şeker,
3,5 su bardağı su,
1- 2 damla limon suyu,
YAPILIŞI:
Hamura başlamadan önce şerbeti yapalım.Şerbeti soğuk kullanmamız gerekiyor. Su ve şeker bir tencereye konur kaynayana kadar karıştırılır . 10 dakika kaynadıktan sonra limon sıkılır ve 1-2 dakika sonra ocaktan indirilir, soğuması beklenir.Ben dolaba koydum.Malum havalar çok sıcak bırakın soğumayı dolap dışında olan her şey ısınıyor.
Oda sıcaklığındaki margarin ile şeker yoğurulur.Yumurta eklenerek azar azar un ilavesi yapılarak yoğurmaya devam edilir.Kabartma tozu ve vanilya da eklenerek eli bırakan yumuşak bir hamur elde edene kadar un eklenir. 10-15 dakika buzdolabında dinlendiririlirse şekil vermek daha kolay olur. Parmak şekli verilerek irmik ya da haşhaşa bulanarak tepsiye dizilir.Tepsiyi yağlamadım.
170 derecelik ısıtılmış fırında irmikler kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca ,tepsiye soğuk şerbet dökülür. Şerbeti çekmesi için 1-2 saat beklenir.Büyüklüğüne göre değişir ama 45-50 tane çıkıyor.
diğer şerbetli tatlı seçeneklerine buradan
sütlü tatlı seçeneklerine buradan
yayınlarımı takip etmek içinde buraya tıklayabilirsiniz.
SEVGİYLE KALIN ......
Evvela Ramazan'ını tebrik ederim. Son yıllarda şerbetli tatlıları çok azalttım ama Bayram'da ikramlık olarak bu tatlıyı yapabilirim.
YanıtlaSilBarış Ege'den de iyi not almış madem :)Sevgilerimle...
hımmm çok lezzetli görünüyorlarr
YanıtlaSilelinize sağlık. tarifi not aldım deneyeceğim.
Teşekkür ederim Rabia Hanım.Size de hayırlı ramazanlar.Bayramda şerbetli tatlı iyi gidiyor haklısınız :)
YanıtlaSilteşekkür ederim Fatoş Hanım.yorumlarını bekliyorum deneyince:)kolay gelsin
YanıtlaSil