Çok kısa sürede yoğurulup hemen kıvam alan hamuru ile aniden gelen arkadaşlarınız için ideal bir seçim.Çayınız demlenene kadar puaçalar misss :)
MALZEMELER
3 tane kabartma tozu,
2 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 tatlı kaşığı tuz ,
1 tatlı kaşığı şeker (isteğe bağlı),
4-5 su bardağı un
İç Harcı
peynir çeşitleri
(özellikle bir parça tulum peyniri veya ezine),
maydanoz,
bir yumurta akı
Üstüne : 1 yumurta sarısı ,1-2 damla pekmez,
susam,çörekotu
YAPILIŞI:
2-3 su bardağı un yoğurma kabına alınır.Üzerine kabatma tozu ve tuzu dökülür ve karıştırılır.Yoğurt, sıvıyağ, da eklenerek yoğurulur. Üzerine hamur elimize bırakacak şekilde un eklenir. Genelde 4,5-5 su bardağı un yeterli ama bu bardağı doldurmamıza göre değişiyor.Burada iş gözümüzün kararına düşüyor. Mayalı ya da mayasız bütün puaça hamurlarını yaparken hamur yumuşak olmalı. Pişip soğuduktan sonra sertleşiyor ise çok un kullanıyoruz demektir. Oyun hamuru yumuşaklığında yoğururken ele yapışmayan kıvam iyidir. Yoğurduktan sonra dolapta biraz dinlenirse daha iyi olur.
Dinlenen hamurumuzu eşit parçalara bölelim.Burada dikkat etmemiz gereken şey hamuru çok inceltmeden iç harcını koyup puaça şekli vermemiz.Üzerine yumurta sarısı sürülür ,susam ve çörekotu ile süslenir.170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Hamurun yarısını yapıp geri kalanını da ertesi gün yapabilirsiniz.
Diğer puaça tariflerim için buraya,
Güncel yayınlarımı facebooktan takip etmek için buraya
Bugünkü iftar menüsü için buraya tıklayınız.
AFİYET OLSUN ....
Barış Ege'nin ağzına layık olmuş :)
YanıtlaSilHiç denemediğim bir tariftir. Bakalım ne zaman kısmet olacak. Sevgilerimle...
Maalesef Barış Ege'nin (o kadar yapmama rağmen) hamur işiyle pek arası yok.Benim de bir çok kez yaptığım ancak yayınlamaya fırsat bulduğum bir puaça.Denenmeye değer :)
YanıtlaSilÇok pratik bi tarif ben de yapıyorum,mayalı poğaçalar güzel oluyo ama iki saat kabarmasını beklicen de kabardı kabarmadı derdi var bide:)Bu tarif hiç dinlendirmeden yapınca bile kabarıyo:)
YanıtlaSilçok lezzetli ve kolay görünüyor. Tam da iş yerinde bu saatlerde çok acıkmış oluyorum. Çok fena oluyor bu paylaşımlar :)
YanıtlaSiltarifin en güzel tarafı bence de Hayal Hayall kabarma garantili bir tarif :)
YanıtlaSilFatoş hanım keşke tattırma imkanımız da olsaydı :)
YanıtlaSil