Sayfalar

16 Temmuz 2014 Çarşamba

PATLICANLI BULGUR PİLAVI

    Sayısız tarif var bulgurla ilgili. Hepsi birbirinden lezzetli.Kış sebzeleriyle de yaz sebzeleriyle de aynı tencereye girdiğinde o sebzeyle bütünleşen muhteşen bir nimet...Bu tarifimizde patlıcanla bulgurun muhteşem uyumu var.  Patlıcan ,domates ,bulgur birbirlerini o kadar güzel sarmışlar ki ,kimyonla beraber oluşturdukları lezzet dayanılmaz, görüntüsü ise yemeye kıyamayacağınız cinsten ....
MALZEMELER:

sıvı yağ
bir orta boy soğan,
bir kabya kırmızı biber,
2 tatlı kaşığı toz biber,
 büyük bir  domates ,
büyük bir patlıcan,
1  çay kaşığı kimyon,
 karabiber,
1 kase bulgur ,
tuz,
2,5 kase su ( 1 kasesi et suyu olabilir)

YAPILIŞI

  Tencere sıvıyağ konur.Küp  küp doğranmış soğanlar biraz pembeleştirilir, kırmızı biber atılır.Bir iki çevirdikten sonra kırmızı toz biberi atılur ve biber pembeleşip köpürünce rende domates eklenir. Domates biraz suyunu alınca kimyon karabiber eklenir karıştırılır patlıcanı eklenir .Patlıcanlar kendini bırakınca bulguru eklenir. Tuzu eklenir 1-2 dakika ara sıra karıştırılarak kavrulur ,suyu ilave edilir ,karıştırılır ve tencerenin ağzı kapatılır.Suyu kaynayınca altı kısılır ve suyu çekince altı kapatılır ,dinlenmeye bırakılır.
   Yanında cacık veya ayranla servis edildiğinde muhteşem olur.



Diğer bulgurlu tarifler için buraya,
Güncel yayınlarımı takip etmek için buraya tıklayınız.

                                                AFİYET OLSUN......

4 yorum:

  1. Patlıcanlı hiç denememiştim. Deneyeceğim ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Domatesin,patlıcanın tam zamanı.eee bulgur her zaman hazır zaten :))Denemeye değer diyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Tane tane olmuş, çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli. Yaptığınız tariflerle ilgili yorumlarınızı yazarsanız çok memnun olurum. Google plus üyesi olmayan ziyaretçiler Anonim veya Adsız seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler.Lütfen isim belirtiniz TEŞEKKÜRLER :)