Sayfalar

31 Ağustos 2015 Pazartesi

Prenses Kurabiye

Yine yapımı çok kolay bir kurabiye tarifi daha. Özellikle fırından ilk çıktığında harika bir lezzet. Bir çok tarifimi Ege 'yle yapmama rağmen son zamanlarda Ege'den gelen yardım teklifleri hep geri çevirmek zorunda kaldım.Geçerli bir sebebim ve acelem vardı elbet.''Şimdi olmaz Ege'cim kardeşin görmesin , uyanmadan bitirmeliyim ,bir dahaki sefere söz birlikte yapıcaz '' şeklinde kibarca reddettim. Bu kurabiyenin hamurunu yoğurduğumda da artık hayır diyemedim.Tabi iki dakika sonra Güney  teklifsiz bir şekilde kurabiye yapımına katılmak istedi  ki ona henüz hayır denmiyor . Hamur öyle güzel ki oyun hamuru kıvamında ...Hadi bakalım bi
de Güney 'e şans verelim dedeik.İyi ki de o şansı vermişiz çok uyumlu bir şekilde bize katıldı Tepsinin birini bu şekilde yaptım , diğerini kalıplarla yaptık.Güney bu kısmı biraz karıştırarak kalıbın üzerine hamuru bastı ama olsun bu ilk çalışmamızdı . 20-25 dakika sonra da mis gibi kokan evimizde bu lezzetli atıştırmalıkları yedik...
     Kıvamından ötürü çocuklarınızla rahatlıklka yapabilirsiniz. Gelellim tarife;

MALZEMELER:

1 paket oda sıcaklığında margarin,
1 su bardağı şeker,
3 yumurta ,1yumurta sarısı (üzeri için) ,
kabartma tozu, vanilya,
kış ise portakal kabuğu rendesi,
un

Üstüne ;
 yumurta akı ve şeker

YAPILIŞI:

    Margarin ve şeker oda sıcaklığında yoğurulur .yumurtalar ,un kabartma tozu, vanilya, portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı) eklenerek ele yapışmayan oyun hamuru kıvamında bir hamur elde edilir. Cevizden biraz daha büyük parçalar koparılarak yumurta akı ve şekere batırılır,üzerine bıçakla çarpı işareti yapılır.
     İki tepsi çıkıyor biz ikinci tepsiyi kalıplarla yaptık çocuklar daha rahat yiyebilsin diye...180 derecede 20 - 25 dakika üzeri pembe olana kadar pişirilir.
              
              Kolay gelsin .....AFİYET OLSUN ....

2 yorum:

  1. merhaba ,
    görüntü ne kadar lezzetli olabileceğini anlatıyor ellerinize sağlık ..banada buyur cnm :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, en kısa zamanda ziyaretinize geleceğim :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli. Yaptığınız tariflerle ilgili yorumlarınızı yazarsanız çok memnun olurum. Google plus üyesi olmayan ziyaretçiler Anonim veya Adsız seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler.Lütfen isim belirtiniz TEŞEKKÜRLER :)