Sayfalar

5 Eylül 2015 Cumartesi

Şeftalili Kek


     Deniz mevsimini henüz kapatmadık biz ..Bir kaç saatliğine denize giderken de 10 günlüğüne kamp kurmaya gider gibi hazırlanıyoruz .Denizin acıktırma gücünden faydalanmak ve abur cubur yemelerini önlemek için her gün evde bi şeyler hazırlanıyor. Şeftalinin mevsimi geçmeden yapmanızı tavsiye edeceğim bu kolay ve gösterişli keki ...                                                                                                  



   MALZEMELER : 
3 yumurta, 
1, 5 su bardağı şeker,
1 su bardağı süt, 
1/ 2 su bardağı sıvı yağ,
kabartma tozu  - vanilya
         2,5 su bardağı kadar       


Kek kalıbının altına döşemek için 
1 yada 2 şeftali,
2 yemek kaşığı şeker,

YAPILIŞI 
Yuvarlak veya kelepçeli kek kalıbınını altına yağlı kağıt kesilir ,iki kaşık toz şeker serpilir ve üzerine şeftali dilimleri yerleştirilir.
Gelelim kekimize ; yumurta ve şeker güzelce çırpılır.Yağı, sütü eklenir.Elenmiş unumuz kontrollü bir şekilde eklenir .Unla birlikte kabartma tozu vanilya eklenir.Elde edilen kek hamuru kalıba dökülür.Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarana dek pişirilir.Kek biraz soğuduktan sonra da ters çevrilir ve yağlı kağıt çıkartılır.
                                                                                                



2 yorum:

  1. Harika .bende bloğuma bekliyorum. www.rnkync.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. Tarif çok hoş bu tarz tatları çok severim :) paylaşım için teşekkür ederim bende bloğuma beklerim sevgiler!!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok değerli. Yaptığınız tariflerle ilgili yorumlarınızı yazarsanız çok memnun olurum. Google plus üyesi olmayan ziyaretçiler Anonim veya Adsız seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler.Lütfen isim belirtiniz TEŞEKKÜRLER :)