Sayfalar

7 Ocak 2013 Pazartesi

JÖLELİ MUHALLEBİ



 Merhabalar.Yine Ege 'nin sütlü tatlılarından bir tanesini yayınlıyorum bugün.Jöleli muhallebi .Yapımı çok kolay,görüntüsü renkli, yemesi zevkli...  

                                                    MALZEMELER:

                                             1 litre süt
                                             Tam dolu olmayan bir su bardağı un
                                             1 su bardağı şeker
                                             vanilya
                                                  YAPILIŞI:
Süt ,un karıtırılarak kaynatılır.Kaynayınca şeker ilave edilir.Koyulaşınca vanilya eklenerek  soğumaya  bırakılır. Soğuyunca  blendırla 5-6 dakika çırpılır.Kuplara paylaştırılır.Soğuyunca üzzerlerine istenilen meyve konur.Ben  muzla ve yazın buzluğa attığım vişneyle süsledim.
Jöle pakette yazdığı gibi hazırlanır.Oda sıcaklığına gelince muhallebilerin üzerine paylaştırılır.

 
Dolapta  bir kaç saat bekledikten sonra yenmek için artık hazırdırlar.Yeterince güzel görünüyorlar ama kalp şeklinde çikolata ile  süslerine süs kattım.
AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli. Yaptığınız tariflerle ilgili yorumlarınızı yazarsanız çok memnun olurum. Google plus üyesi olmayan ziyaretçiler Anonim veya Adsız seçeneğini kullanarak yorum bırakabilirler.Lütfen isim belirtiniz TEŞEKKÜRLER :)