Merhabalar.Yine Ege 'nin sütlü tatlılarından bir tanesini yayınlıyorum bugün.Jöleli muhallebi .Yapımı çok kolay,görüntüsü renkli, yemesi zevkli...
MALZEMELER:
1 litre süt
Tam dolu olmayan bir su bardağı un
1 su bardağı şeker
vanilya
YAPILIŞI:
Süt ,un karıtırılarak kaynatılır.Kaynayınca şeker ilave edilir.Koyulaşınca vanilya eklenerek soğumaya bırakılır. Soğuyunca blendırla 5-6 dakika çırpılır.Kuplara paylaştırılır.Soğuyunca üzzerlerine istenilen meyve konur.Ben muzla ve yazın buzluğa attığım vişneyle süsledim.
Jöle pakette yazdığı gibi hazırlanır.Oda sıcaklığına gelince muhallebilerin üzerine paylaştırılır.
Dolapta bir kaç saat bekledikten sonra yenmek için artık hazırdırlar.Yeterince güzel görünüyorlar ama kalp şeklinde çikolata ile süslerine süs kattım.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder